Bodrum- Samos feribot seferleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum- Samos feribot seferleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 11:36

BODRUM ile Yunanistan'ın İstanköy, Rodos ve Kilimli Adaları'ndan sonra Samos'a da feribot seferleri başladı.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon başkanlığındaki, turizm ve seyahat acentesi yetkililerinden oluşan 40 kişilik heyet, bugün saat 09.00'da Turgutreis Limanı'ndan ‘Asım Kaptan’ adlı feribotla Samos'a ilk yolculuğu gerçekleştirdi. Hareket öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocadon, Samoslu turizmciler ve yerel yönetim ile yaklaşık iki yıldır sürdürülen çalışmaların ardından bu yıldan itibaren ortak turizm paketi hazırlanması ile karşılıklı olarak Bodrum- Samos seferlerinin başlaması kararı aldıklarını söyledi.

Bodrum ile Yunanistan'ın Rodos, İstanköy (Kos) ve Kilimli Adaları'nda yılın 12 ayı feribot seferlerinin devam ettiğini ve yılda 350 bin turistin karşılıklı olarak feribotlarla Türk ve Yunan kentlerine akın ettiğini belirten Kocadon, şöyle konuştu:

“Ancak tüm bu hareketlilik organizasyonsuz biçimde olduğu için büyük bir ticari gelir kaybına neden oluyordu. Son iki yıl içerisinde Samos Ticaret Odası, Türk ve Yunan acenteleri ile ortaklaşa hazırladığımız turizm paketleri ile Ege'deki turizm pastasından ortaklaşa pay alacağımız gibi Yunan Adaları'na gelen turistler Bodrum ve yöresinde daha uzun süreli tatil yapma olacak. Ticari ilişkiler, iki ülkenin dostluğuna da büyük katkıda bulunacak. Üç yıl içerisinde Bodrum ve komşu adalar arasında en az 600 bin turistin seyahat etmesini sağlayacağız.”

Kocadan seferlerin, pazartesi, çarşamba ve cumartesi olmak üzere haftada üç gün karşılıklı olarak yapılacağını belirtti. Kocadon paket turlara ise, Haziran ayında başlanması için görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti.

VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANMALI

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou ile bir süre önce yaptıkları görüşmelerde yaz aylarında Yunan Adaları'na vize kolaylığı sağlanması için ciddi adımlar attıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Danacı ise, Bodrum'dan her yıl 85 bin kişi Yunan Adaları'na giderken, Yunan Adaları'ndan ise 270 bin kişi geldiğini kaydetti. Geçmişte sağlanan günübirlik vize kolaylığını bu yıldan itibaren 48 saate çıkarılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sayın Başkonsolos Skolarikou'da bu konuda gerekli girişimlerde bulunuyor. İkili ilişkileri hızlandırmak için ortak turizm broşürlerimizi hazırlamaya başladık” diye konuştu.

2009'DA HEDEF 150 BİN YOLCU

Turgutreis Beldesi'nden bugün başlayan seferlerin, Uluslararası Liman İşletme Belgesi'nin alınmasından sonra Yalıkavak Marinası'ndan yapılacağını belirten Bodrum Ekspres Feribot A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Güven, 40 millik Bodrum- Samos arası yolculuğun yaklaşık 75 dakika süreceğini ve gidiş- dönüş 35 euroya mal olacağını söyledi. Güven, Bodrum ile Yunan Adaları arasındaki turizm sirkülasyonunun arttırmak ve katkıda bulunmak için bu yıl ilk kez başlatacağımız feribot seferleri için Samos'taki Reina Seyahat Acentesi ile anlaşma sağladıklarını aktardı. Güven, turizm acenteleri, tur rehberleri ve basın mensupları ile düzenleyecekleri turlarla hem iki ülkenin değerlerini birlikte tanıtacakalarını hem de Bodrum- Samos dostluk ve ticaret köprüsünün kurulmasını sağlayacakalarını da vurguladı. Güven, asıl hedeflerinin 2009 yılında bu rotada en az 150 bin yolcu taşımak olduğunun da altını çizdi.

Bodrumlu işadamlarının, Samoslu işadamları ve turizmciler ile birlikte yapacakları ve iki gün sürecek toplantılar ve workshopların ardından yarın akşam saatlerinde geri dönecekleri belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!