Bodrum karatesi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum karatesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 02:33

Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek isteyen 15 bin Bodrumlu, AK Parti İlçe binasına yürümekte ısrar edince ortalık karıştı. Polis, tekme tokat ve copla orantısız güç kullandı. 16 polis, 23 eylemci yaralandı. 29 kişi gözaltında.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Taksim Gezi Parkı protestocularına destek vermek üzere yürüyüşe geçip, AK Parti ilçe binasına gitmek isteyen 15 bine yakın kişiye, polis çok sert müdahale etti. Polis, dağılmaları için yaptığı uyarı dikkate alınmayınca grubu copladı. Bunun üzerine göstericiler ve evlerinin pencereleriyle balkonlarına çıkanlar, polisi yuhaladı. Kameralara, gözaltına alınan bir kişiye, bir polisin tekme atması diğerinin ise coplaması yansıdı. Önceki akşam saat 19.00 sıralarında belediye binası önünde toplanan yaklaşık 15 bin kişi, AK Parti Bodrum ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atan grup, caddeyi trafiğe kapattı. Polis, binaya 200 metre kala barikat kurup, grubu durdurdu. Gruptaki Avukat Bertaç Öztözün ve 10 kişinin binaya siyah çelenk koymasına izin verildi. Çelengin bırakılmasının ardından grup parti binasına yürümekte ısrar edince,  50 kişilik bir Çevik Kuvvet ekibi etten duvar ördü. Bunun üzerine ortam birden gerildi.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI BİBER GAZI

Grubun attığı taş, sopa, bira şişesi ve meşalelerden beş polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis ve eylemcilerin karşılıklı birbirlerine biber gazı sıkmasıyla ortam daha da gerildi. Sıkılan biber gazından etkilenen altı kadın eylemci, hastaneye kaldırıldı. Kargaşada polislerden birinin kalkanını alan grup üzerine sprey boyayla yazı yazdı. Olayların büyümesi üzerine takviye olarak Milas’tan 100 kişilik çevik kuvvet ve 50 asker istendi. Gece boyu süren çatışmalarda, 16 polis ve 23 eylemci yaralandı, 29 kişi gözaltına alındı.Olaylarda bazı ev ve işyerleri de zarar gördü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!