Bodrum cehennemi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum cehennemi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Güvercinlik Köyü ile Milas’ın Meşelik Köyü yakınlarındaki Maya ve Pina yarımadalarında, dün saat 10.30 sıralarında dört noktada çıkan orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangın 10 saat sonra kontrol altına alınabildı. 250 hektar orman ve 20 hektar tarım arazisi kül oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin dünyaca ünlü turizm cenneti, cehenneme dönüşüyor. Milas’ın hemen yakınında Halep çamı ve asırlık kızılçam ormanlarının bulunduğu yarımadada çıkan yangın, bölgedeki köylerde yaşayanlara ve 5 yıldızlı Marverde Tatil Köyü’nde bulunan 400 yabancı turiste kábus dolu anlar yaşattı. Yangına 9 helikopter, 3 amfibik uçak, 5 Türk Hava Kurumu (THK) uçağı, 40 arazöz, 30 müdahale ekibi, 10 dozer, bin yangın işçisi, 300’e yakın köylüyle 80’e yakın tatil köyü personeli müdahale etti. 4 otel personeli yanmaktan son anda kurtarıldı.

CANI PAHASINA

Güvercinlik ve MeÅŸelik köylerinde alevlerin evlere 10 metre kadar yaklaÅŸması üzerine 40 ev boÅŸaltıldı. MeÅŸelik Köyü’nde 2 evin tamamen, bir evin kısmen yandı. Tatil köyündeki 400 turist otobüslerle baÅŸka tesislere gönderildi. Â

Haberin Devamı

HAVADA TEHLÄ°KE

3 köpek ve 4 kedinin yanarak telef olduğu yangında, vücudunda ağır yanık oluşan 2 köpek ile 1 kedi hayvanseverler tarafından kurtarılarak ambulansıyla Bodrum’a götürülerek tedaviye alındı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan bir helikopter su tankının parçalanması yüzünden düşme tehlikesi atlattı. Pilotun kontrolünü sağladığı helikopter Milas-Bodrum Havalimanı’na indi ve bakıma alındı.

250 HEKTAR KÃœL OLDU

/images/100/0x0/55ea611bf018fbb8f87c1d93

Saat 10.30 sıralarında başlayan yangın saat 18.00 sıralarında kısmen, saat 20.15 sıralarında ise tamamen kontrol altına alındı. 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik kül oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Mühendisi Behiç Güven, "Dünyanın en büyük ve koruma altında olan Halep çamı ormanı bu bölgedeydi. Asırlık Halep çamı ağaçları vardı. Şu anda yangının tahribatını tam bilemiyoruz ama büyük bölümü kül oldu" dedi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, "Yangınların tesadüfen çıkmadığı açık. Ormanlık bölgeye girip çıkan tüm araçların plakalarını kaydetmeye, özellikle yabancıları takip etmeye başladık" diye konuştu. Bu arada, yangının tam karşı kıyısında bulunan Cennet Koy’da arama yapan jandarma, yanar haldeki 20 mangalı piknikçilerin elinden aldı. Jandarma dün Bodrum ve Milas bölgesindeki ormanlık alanlarda topladığı mangal sayısı 40’ı aştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!