Böcek davasında “dönemin başbakanı” gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Böcek davasında “dönemin başbakanı” gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 13:08

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kullandığı çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin davada “dönemin başbakanı” ifadesi gerginliği yaşandı. Erdoğan’ın avukatı, şüphelilerin avukatlarının “dönemin başbakanı” ifadesinin kullanılmasına itiraz etti.

Haberin Devamı

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 8 sanık katılırken firari 5 sanık hazır edilmedi. Duruşmada Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank tanık olarak ifade verdi ve şüpheli avukatlarının sorularını yanıtladı. Şüpheli avukatlarının soru sorarken “dönemin başbakanı” ifadesini kullanması gerginliğe neden oldu.

“O İFADEYİ KULLANANLAR ŞİMDİ SİLİVRİ’DE”

Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya söz alarak şüpheli avukatlarının “dönemin başbakanı” ifadesini kullanmamaları gerektiğini belirterek, “Dönemin başbakanı ifadesi özel bir ifadedir. O ifadeyi kullananalar şimdi Silivri’de. O ifade kullanılmasın” dedi.

“MAHREM GÖRÜŞMELER DİNLENDİ”

Erdoğan’ın danışmanı Varank ise dinleme cihazının bulunduğu ve Erdoğan’ın kütüphane olarak kullandığı yerde çok mahrem görüşmelerin yapıldığını belirterek, “Gizli konuşmaların yapıldığı bir yerdi. Kütüphaneyi çok sık kullanırdı. Çok mahrem görüşmelerin yapıldığı bir bölümdü. Buradaki görüşmelerden haberdar olunmak için hedef alındı. Böceğin bulunduğu resmi konuttaki oda da Erdoğan tarafından sık kullanılan bir bölümdü. Çok ciddi bilgilere ulaşmış olabilirler” dedi.

Haberin Devamı

“25 GÜN TALİMAT BEKLEDİK”

Böceği bulan ekibin başında bulunan MİT görevlisi Basri Aktepe de, Erdoğan’ın konutundaki aramanın nasıl yapıldığı hakkında detaylı açıklamalar yaparak şunları söyledi:
“MİT Müsteşarı Hakan Fidan başbakanlık özel kaleminden aranacağımızı, özel bir çalışma yapılacağını bana iletti. Bu görüşmeden 25 gün sonra başbakanlıktaki görevlilerle temasa geçildi. Onların daveti üzerine Erdoğan’ın Keçiören’deki konutunda arama gerçekleştirildi. Kütüphane denilen yerde böcek olarak nitelendirilen cihaz bulundu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!