Böbreğimi böyle sattım

Güncelleme Tarihi:

Böbreğimi böyle sattım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 02:15

8 kişinin tutuklandığı böbrek çetesini ihbar eden mağdur İsmail K. Hürriyet’e konuştu. Ünlü bir Türk işadamına Mısır’da böbreğini verdiğini iddia eden İsmail K. vaat edilen 100 bin liradan 37 bin lira alınca geçen yıl şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

BAŞKENT polisinin düzenlediği ve 8 kişinin tutuklandığı organ ticareti operasyonu öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren dört kişi arasındaki İsmail K. yaşadıklarını anlattı. Ünlü işadamı H.A.A.’ya (73) iki yıl önce Mısır’da askeri bir hastanede böbreğini verdiğini iddia eden 33 yaşındaki İsmail K., Ankara’da suç duyurusunda bulundu. İşte İsmail K.’nın hikâyesi:

İŞSİZDİM, BORÇLARIM VARDI

“İşsizdim borçlarım vardı. 100 bin lirayla tüm borçlarımı öder kurtulurum diye düşündüm. Alıcım Türkiye’de ‘Tuz Kralı’ diye bilindiği söylenen 73 yaşındaki H.A.A. idi. Olay duyulmasın diyerek beni Mısır’a götürdüler. Burada kendisi gibi işadamı olan bir kişi beni teslim aldı. Yanıma iki koruma verildi. Sürekli onlarla birlikteydim.”

90 GÜN AFRİKA’YI GEZDİRDİLER

Haberin Devamı

“Türkiye’ye dönmek istedim. Ancak beni ikna ettiler. Yanımda iki koruma ile 90 gün Afrika turu yaptırıp gezdirdiler. Türkiye’ye dönersem geri gelmememden korkuyorlardı. Yani kibarca beni tuttular. Bir buçuk ay sonra hastanede yapılan tetkiklerin sonucu yine iyi çıkmadı. Yani kullandığım ilaç işe yaramamıştı.”

RÜŞVETLE NAKİL YAPTIRDILAR

“Doktorlar nakil yapmak istemedi. Ancak yine orada da rüşvet vererek nakil yapacak doktor buldular ve böbreğimi alarak, işadamına naklettiler. İyileşince paramı istedim. Bana parayı aracılara verdiklerini söylediler. Oysa aracılar bana para vermediler. Anlaştığmız 100 bin liradan şimdiye kadar parça parça 37 bin lira para alabildim.”

Kahire’de benim gibi 4 hasta vardı

“Kahire’deki eve ilk gittiğimizde benim gibi Türkiye’den gelen 4 hasta daha vardı. Kaldığım iki ay boyunca her ülkeden farklı insanlar geldi. Bu evde tutuklanan Naci S.’nin bir kasası vardı. Kasada tüm ‘verici’ donörlerin bilgileri mevcuttur. Çoğu düzmece belgelerdir. Güya para karşılığı organ değil de ‘gönüllü’ verici olduğumuza dair belgeleri saklardı. Kardeşi İbrahim S. ise Türkiye’de verici bulurdu.”

Çocuklarının kalbini sattılar!

İSMAİL K. hastanede Somalili bir ailenin çocuğunun kalbini de sattığını iddia etti: “Somali’den getirilen 15-16 yaşlarında bir çocuğun kalbini Kanadalı bir işadamına naklettiler. Gözlerime inanamadım. Ailesiyle birlikte geldiler. Ailesi çocuklarıyla gözlerimin önünde vedalaşıp gitti. İnanamadım.”

Haberin Devamı

İşadamının oğlu tehdit etti

İSMAİL K. eksik ödeme yapıldığı için şikâyetçi olduğunu söyledi: “Paramın tamamını istemek için böbreğimi verdiğim işadamının evine gittim. Beni tehdit ettiler. İnternet aracılığı ile bana oğlu tehdit mesajları gönderdi. Bunun üzerine savcılığa gittim. Paramı alamadığım için borçlarımı senetlerimi ödeyemedim. Bu yüzden hakkımda hapis cezası çıktı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!