BM'nin çağrısı cevapsız kaldı

Güncelleme Tarihi:

BMnin çağrısı cevapsız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 23:11

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Suriye'ye komşu ülkelerdeki her 10 Suriyeli sığınmacıdan birinin üçüncü ülkelere yerleştirmesi çağrısı cevapsız kaldı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK), Suriye'ye komşu ülkelerdeki her 10 Suriyeli sığınmacıdan birinin üçüncü ülkelere yerleştirmesi çağrısı cevapsız kaldı.

BMMYK, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı konulu yüksek düzeyli bir konferans düzenlendi.

BMMYK'nın Suriye'ye komşu ülkelerdeki 4,8 milyon sığınmacının 480 bininin üç yıl içinde başka ülkelere yerleştirilmesi çağrısı yaptığı konferansta, uluslararası toplum sadece 6 bin sığınmacıyı kabul etme taahhüdünde bulundu.

İtalya bin 500 ve İsveç 3 bin sığınmacı daha kabul edeceğini açıklarken, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Heather Higginbottom, yeni sığınmacı kabulüne ilişkin taahüdde bulunmadı ve ABD'nin daha önce alacağını açıkladığı 10 bin Suriyelinin yeniden yerleştirilmesi işlemlerinin hızlandırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Uluslararası toplum, BM'ye şimdiye kadar 179 bin Suriyeli sığınmacının yeniden yerleştirilmesi taahhüdü vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!