BM: Türkiye'ye güveniyoruz ama endişeliyiz

Güncelleme Tarihi:

BM: Türkiyeye güveniyoruz ama endişeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 13:09

Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Veterinerlik Servisi Şefi Joseph Domenech, Türkiye’nin kuş gribiyle mücadele edebilecek bir ülke olduğunu, ancak yine de şaşkın ve kaygılı olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Veterinerlik Servisi Şefi Joseph Domenech, Türkiye’ye güvendiklerini ancak yine de kaygılı olduklarını söyledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Veterinerlik Servisi Şefi Joseph Domenech, Türkiye’nin kuş gribiyle mücadele edebilecek bir ülke olduğunu, ancak yine de şaşkın ve kaygılı olduklarını belirtti.

New York Times gazetesine konuşan Domenech, "Türkiye’nin hastalığa yanıt verecek kapasitede" bir ülke olduğunu söyledi. Joseph Domenech, hastalığın Asya’da bile yüzlerce milyon kanatlının ölümüne neden olmasına karşın sadece 140 insana bulaştığını, bunların da yarısının hayatını kaybettiğini ifade etti.

"YANITLARDAN ÇOK DAHA FAZLA SORU VAR"

Türkiye’de bildirilenden daha fazla kuş gribi vakasının olup olmadığının bilinmediğini belirten Domenech, hastalığın insanlara daha kolay bulaşabilecek bir biçim kazanıp kazanmadığının henüz netlik kazanmadığını söyledi.
Birleşmiş Milletler’den bir ekibin ölümleri araştırmak üzere Kopenhag’dan Türkiye’ye gittiğini ve İngiltere’nin de vakalarla ilgili araştırmalarını sürdündüğünü belirten Domenech, "Bugün yanıtlardan çok daha fazla soru var" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!