BM: Türkiye'nin şansı sanal eğitim

Güncelleme Tarihi:

BM: Türkiyenin şansı sanal eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 10:48

Birleşmiş Milletler (BM), dünyada uzaktan eğitim uygulayan altı üniversiteden birinin Türkiye'de bulunduğunu belirterek, gelişmekte olan ülkelerin sosyal ve ekonomik hedeflerine ulaşmalarında bilgi ve iletişim teknolojilerinin çok etkin bir rol oynadığını bildirdi.

Haberin Devamı

BM Kalkınma Programı (UNDP), teknoloji danışmanlığı şirketi Accenture ve sayısal bölünme konusunda çalışan Markle Vakfı ile yaptığı ortak çalışma sonucunda "Sayısal Fırsat İnisiyatifi" raporunu hazırladı.

Türkiye, Endonezya, Çin, Hindistan, Tayland ve Kore gibi gelişmekte olan ülkelerde uzaktan eğitim yapan altı üniversite bulunduğu belirtilen Sayısal Fırsat İnisiyatifi raporunda, bu üniversitelerden her birinin sanal yerleşkelere sahip olduğu belirtildi. Raporda, gelişmekte olan ülkelerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımının, öğrenme sürecinin etkinliğini ve kalitesini geliştirdiğine dikkat çekilerek, bu çalışmanın ülkelere maliyet olarak artı bir yük getirmediği ve coğrafi sınırları tamamen kaldırması nedeniyle faydalı olduğu belirtildi.

Uzaktan eğitim sayesinde, öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerinin daha kuvvetli olduğu belirtilen raporda, öğrencilerin birçok konuda ortak çalışma yapabildikleri ve etkileşimli öğrenme tekniklerini geliştirdikleri kaydedildi.

Uzaktan eğitimin bilimsel çalışmalara da katkısının olduğu ifade edilen raporda, veri tabanlarını paylaşıma açarak, çevirim içi konferanslar organize ederek ve çeşitli raporlar hazırlayarak çok verimli bir şekilde çalışan sanal araştırma gruplarının oluşturulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!