BM Genel Sekreteri'ne telefon şakası

Güncelleme Tarihi:

BM Genel Sekreterine telefon şakası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 14:10

Kanadalı iki radyo komedyeni, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun’u fena işletti.

Haberin Devamı

“Kanada Başbakanı Harper hatta” dediler, Ban’ı uluslararası diplomasinin en yoğun haftasında sadece yarım saat içinde telefona getirmeyi başardılar. Ardından biri Stephen Harper’ın sesini taklit ederek “Kusura bakmayın, saçımı tutkalla taramakla meşguldüm, New York’a gelemedim” dedi. Ban ancak beş dakika sonra uyandı.

67’nci BM Genel Kurulu açılışına ev sahipliği yapan Ban, bu çerçevede bir hafta boyunca 120 devlet yetkilisiyle bir araya geliyor. Bu nedenle bir hayli yoğun bir hafta geçiriyordu.

Kanadalı radyocular Marc-Antoine Audette ve Sebastien Trudel isimli iki radyocu, BM’den yaklaşık bir düzine görevliyle görüşerek bir saatten daha az bir sürede Ban’a ulaşmayı başardı.

BM Genel Sekreterine telefon şakası
Kanadalı radyocular Audette ve Trudel

Haberin Devamı

TEBESSÜMLE KARŞILADI

“Kanada Başbakanı Harper” ile Ban arasındaki görüşme yaklaşık beş dakika sürdü. Konuşmanın sonunda Harper taklidi yapan kişi, Ban’ın Kuzey Amerika Buz Hokeyi Ligi NHL yönetimi ile görüşmesini istedi ve artık bir takımın Quebec’e gelmesi gerektiğini savundu. İşte konuşmanın bu bölümünde Ban işletildiğini anladı. Ancak bu şakaya kızmak yerine gülmeye başladı.

Genel Sekreter, “Gelecekte Kanada’dan gelen kötü Fransızca aksanlı telefonlara daha fazla dikkat edeceğiz” dedi. Kanada Başbakanı’nın sözcüsü de Twitter’da “İyi iş” diye yazdı.

“Maskeli intikamcılar” diye bilinen Quebec’li ikili, daha önce Bill Gates, Mick Jagger, Britney Spears ve Sarah Palin gibi ünlüleri de işletmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!