Blues ve caz hem de canlı

Güncelleme Tarihi:

Blues ve caz hem de canlı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Anadolu Yakası da nihayet blues ve caz gruplarının dinleyicilerle buluşabileceği bir mekána kavuştu. Dört blues ve iki caz grubu hafta boyunca Kadıköy'deki Shaft'ta sahne alıyor.

Fasıl yapılan mekánların, hatta türkü barların bile müşteri bulmakta zorlandığı Anadolu Yakası'nda sadece blues ve caz gruplarının konser verdiği bir kulüp sekiz aydır her akşam kapılarını müzikseverlere açıyor. Altıyol'daki Shaft Blues - Jazz Club'da aralarında İstanbul Blues Kumpanyası, Önder Focan, Neşet Ruacan gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu müzikçiler, hafta boyunca sahne alıyor.

Kulübün genç işletmecisi Hakan Ömürlüoğlu programlarda ağırlığın blues'a verildiğini belirterek, ‘‘Amacımız müzikseverlere blues'un farklı türlerini sunabilmek. Dört gruptan her biri farklı bir türde çalışıyor, kısa zamanda programlarımızı daha da zenginleştireceğiz,'' diyor.

Film, kulüp ismi oldu

Birkaç ay süren ses yalıtımı ve restorasyon çalışmasından sonra temmuz ayında açılan kulüp ismini 1970'lerin popüler bir polisiye filminden aldı. Hakan Ömürlüoğlu, Isac Hayes'in film için yazdığı müzikten etkilendiği için açtığı kulübe Shaft'ı isim olarak seçtiğini söylüyor.

İki katlı olan kulüp yaklaşık yüz kişilik oturma mekánına sahip. Ayrıca iki katında da bar yer alıyor. Konuk grupların sahneye çıkma saati hafta içinde 21.00'de, hafta sonunda ise 22.00'de. Cuma ve cumartesi müzik saat 01.00'e kadar, diğer günler 24.00'e kadar sürüyor. Hafta içinde üç, hafta sonunda dört milyon lira olan giriş ücretine ilk içki dahil. Öğrencilere giriş ücretinde yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Her akşam bir grup

Kısa süre önce ikinci CD'sini yayımlayan İstanbul Blues Kumpanyası, Shaft'ta salı akşamları çalıyor. Grubun repertuarında albümde yer alan parçaların yanısıra farklı türlerde blues örnekleri bulunuyor.

Chicago blues türünde çalışan Moe Joe, cuma akşamları sahne alıyor. Gitarcı Sarp Keskiner'in kurduğu ve yaklaşık altı yıldır birlikte çalışan grubun üyeleri kendi bestelerini de seslendiriyor.

Cumartesi akşamları, gitarcı Yavuz Çetin'in üçlüsü Teksas blues ve 68'in rock repertuarını seslendiriyor. Swing'le blues arasındaki alanı seçen fo'jakes ise Shaft'ta perşembe akşamları sahne alıyor.

Azınlıkta olmalarına karşın cazcılar iki ünlü isimle Shaft'ın programında temsil ediliyor. Gitarcı Neşet Ruacan, çarşamba akşamları trompetçi Loyd Chrisholm, basçı Nezih Yeşilnil ve davulcu Deniz Dündar'la çalıyor. Shaft'ta haftayı gitarcı Önder Focan'ın nostaljik Hammond orglu triosu kapatıyor. Focan, pazar akşamları, klavyeci Yavuz Darıdere ve davulcu Okay Aynur'dan oluşan grubuyla, 21.00 - 24.00 saatleri arasında, 1970 - 80'lerin caz repertuarını ve kendi bestelerini seslendiriyor.

Serasker Cad. Osmancı Sok. No: 13, Kadıköy. Tel: (0216) 349 99 56 - 349 48 65 www.shaftclub.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!