Blair'den tarih isteyecek

Güncelleme Tarihi:

Blairden tarih isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2002 01:56

Baykal, ana muhalefet lideri olarak ilk gezisini Polonya'ya yaptı. Avrupa Sosyalist Partileri toplantısında Rasmussen, Simitis ve Blair'le konuşacak olan Baykal, AB için müzakere tarihi verilmesini isteyecek.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ana muhalefet partisi lideri olarak ilk yurtdışı gezisine dün çıktı. Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu ve İstanbul Milletvekili Kemal Derviş'le birlikte Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Soyalist Partileri (PES) toplantısına katılacak. Baykal, başta AB Dönem Başkanı Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen olmak üzere İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Yunanistan Başbakanı Costas Simitis'le de ikili görüşmeler yaparak, Kopenhag zirvesinde Türkiye'ye müzakere tarihi verilmesini isteyecek. Varşova'da düzenlenen toplantı Kopenhag Zirvesi öncesine rastladığı için Türkiye açısından büyük önem taşıyor.

16 LİDERLE GÖRÜŞECEK

İnal Batu,
zirvede Türkiye'nin tezlerini anlatarak, AB'ye tam üyelik için müzakere tarihi verilmesini isteyeceklerini söyledi. Baykal'ın, toplantıya katılan 16 ülkenin lideriyle ikili görüşmeler yapacağını kaydeden Batu, ‘‘Toplantı iki gün sürecek. Bu iki gün içinde Türkiye'ye neden müzakere tarihi verilmesi gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacağız. Genel Başkanımızın burada yapacağı görüşmelerin etkili olacağını düşnüyorum’’ dedi. Toplantıya Blair, Rasmussen ve Simitis'in yanı sıra Norveç Başbakanı Jons Stoltenberg, Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Rudolf Scharping, AB Genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ve İsveç Başbakanı Göran Persson gibi isimler de katılıyor. Baykal, bu liderlerle yapacağı görüşmede Türkiye'nin AB üyesi olmasının Avrupa ve Ortadoğu bölgesi için önemini anlatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!