Blair gönderilecek asker sayısını açıklamıyor

Güncelleme Tarihi:

Blair gönderilecek asker sayısını açıklamıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2001 12:56

İngiltere Başbakanı Tony Blair`in, İngiltere`nin Afganistan barış gücü içinde oynayacağı rolü açıklamak için biraz daha bekleyeceği, bunu da komuta kademesinin isteği doğrultusunda gerçekleştirdiği bildirildi.

Başbakan Blair`in bugün Parlamento`da yapması beklenen konuşmada, milletvekillerine Afganistan harekatı konusunda genel bilgiler vermekle yetineceğine dikkati çeken İngiliz basını, Başbakan`ın bu sırada olsa olsa en fazla Afganistan`a gidecek küçük bir öncü birlik konusunda açıklama yapabileceği belirtiliyor.  

Başbakan Blair`in, Laeken dönüşü geniş bir açıklama yapmayı arzu ettiğini, ancak komuta kademesiyle arasındaki gerginliğin buna izin vermediğini öne süren The Guardian, Başbakan`ın bu nedenle konuyla ilgili açıklamasını Çarşamba günü başlayacak Noel tatili dönüşüne kadar ertelemek zorunda kaldığını bildirdi.  

Parlamento`nun Çarşamba günü gireceği Noel tatilinin tarihinde de bir değişiklik düşünülmediğini belirten Başbakanlık sözcüsü, ``bu konuda biraz daha zaman kazanmış olacağız`` dedi.  

Bu arada, Başbakan ile askeri komuta kademesi arasında gerginlikler bulunduğu söylentilerini de yalanlayan sözcü ``bu 24 ayarbir yalan`` derken, Savunma Bakanlığı kaynakları ise askerin Başbakan`ın aşırı istekli ve atılgan tavrından rahatsızlık duyduğunu savundu.  

Afganistan`da görev yapacak uluslararası Barış Gücü`nün komutanlığını yürütecek General John McCll da muhtemel gücün detayları konusundaki nihai kararın alınmadığını açıkladı.  

McColl`un Kabil`de yaptığı ``ben burada zaten bu gücün boyutu, asker sayısı, yeri ve rolünü belirlemek için çalışıyorum`` açıklaması da Başbakan`ın çok istemesine rağmen Noel tatili öncesinde bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmasının imkansız olduğunu ortaya koydu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!