Blackstone, Hilton otellerinin hisselerini satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Blackstone, Hilton otellerinin hisselerini satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 10:40

Amerikan girişim sermayesi şirketi Blackstone yatırım fonunun, 26 milyar dolara Hilton otelleri grubunun hisselerini satın alacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Hilton şirketinden yapılan açıklamada, varılan anlaşma uyarınca Blackstone'un Hilton'a ait hisselerinin tamamını, hisse senedi başına 47,50 dolara alacağı belirtildi.

Açıklamanın yapıldığı saatlerde, WWall Street'te Hilton otellerininin hisselerinin 36,05 dolar olduğu, bunun da yüzde 6,44 oranında bir artış anlamına geldiği belirtiliyor.

Hilton yönetim kurulunun anlaşmayı onayladığı ve ticari işlemlerin, Hilton hissedarlarının onayının alınmasından sonra yıl sonuna doğru tamamlanmasının beklendiği de ifade ediliyor.

Blackstone, Ocak 2006'da şu anda ABD ve Avrupa'da 100 bin yatağı bulunan La Quinta Inns and Suites oteller grubunu almıştı.

Hilton Otellerinin üst yöneticisi (CEO) Stephen Bollenbach, anlaşmadan memnuniyet duyduğunu, bu işlemin hissedarlarının karşı koyulmaz getirisi olacağını söyledi ve “Blackstone, Hilton'u stratejik öneme sahip bir yatırım olarak görüyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaptığı yatırımlarla satın aldığı şirketleri milyar dolarlık şirketler haline getirmekle ünlü özel hisse fonu Blackstone, 10 gün kadar önce New York Borsasına girmiş ve borsa sahnesine çıktığı ilk dakikalarda yaptığı alımlarla hisselerin yüzde 20 değer kazanmasına neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!