'Bizi de kaçırmasınlar' dedi, kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bizi de kaçırmasınlar dedi, kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 20:52

Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan M/V YA SA Neslihan gemisinin 4. Kaptanı Orhan Umut Yakın'ın (22) anne babası Semra-Ali Yakın çifti, gemi kaçırılmadan önce oğullarıyla internet üzerinden görüştüklerini belirterek, “Orhan, bize korsanların bulunduğu denizden geçeceklerini söyleyip, espri yaptı” dedi.

İzmir'in Güzelyalı semtinde yaşayan Yakın çifti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orhan Umut Yakın'ın 2008 yılının Temmuz ayında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güverte Bölümü'nden mezun olduğunu söyledi.

Mezun olduktan sonra staj yaptığı geminin sahibi firmayla 6 aylık sözleşme imzalayan ve 4. Kaptan olarak gemide göreve başlayan Yakın ile seyahatte bulunduğu süre içinde telefon ve internet üzerinden görüştüklerini anlatan Yakın, son görüşmeyi geçen pazar, internet üzerinden yaptıklarını dile getirdi.

Semra-Ali Yakın, “Orhan, bize korsanların bulunduğu denizden geçeceklerini söyleyip, espri yaptı. 'Bizi de kaçırmasınlar' dedi” diye konuştu.

Geminin kaçırıldığını televizyondan öğrendiklerini anlatan aile, daha sonra şirket yetkililerinin de kendilerini arayarak durumu bildirdiğini kaydetti.

Çift, çocuklarının hayatından endişe duyduklarını ifade ederek, “Dışişleri Bakanlığının konunun üzerine eğilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı kurtarsınlar, bizi merakta bırakmasınlar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!