Biz polisiz bu kelepçe bu da tabanca

Güncelleme Tarihi:

Biz polisiz bu kelepçe bu da tabanca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 00:00

Türkmenistan vatandaşı bir kadın, kendilerini polis diye tanıtan 2 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek polise başvurdu. Kısa süre içinde gözaltına alınan sahte polisler ise serbest kaldı.

Haberin Devamı

SARIYER’de temizlikçilik yapan Türkmenistan vatandaşı N.E. (34), “Polisiz” diyen 2 kişinin tecavüzüne uğradığını öne sürerek şikâyetçi oldu. N.E. polise verdiği ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Önceki gün, temizlikten dönerken, Küçükarmutlu’da bir markette alışveriş yaptım. Çıkışta bir otomobil yolumu kesti. Otomobilden inen bir kişi polis olduğunu söyleyerek otomobile bindirdi. Beni Küçükarmutlu’da bir marangoz atölyesine götürdü. Otomobildeki kişi telefonla birini daha çağırdı. Gelenin üzerinden polis telsizi sesi geliyordu. Birlikte olmak istediler. Direnince ‘Biz polisiz, direnme, bak bu kelepçe bu da tabanca’ dediler.”

KONUŞURSAN SENİN İÇİN KÖTÜ OLUR 

2 kişi, zorla N.E.’yle ilişkiye girdikten sonra bu olaydan bahsetmemesi, aksi halde kendisi için kötü olacağını söyleyerek N.E.’yi serbest bıraktılar. N.E., şüphelilerin elinden kurtulur kurtulmaz polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Sarıyer Araştırma Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede O.Ş. (60) ve H.K.’yi (58) marangoz atölyelerinde gözaltına aldı. Aramada, ruhsatsız tabanca ve kelepçe bulundu. H.K.’nin cep telefonunda polis telsiz sesi yüklü olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

TECAVÜZ ŞÜPHELİLERİ SERBEST KALDI

MARANGOZ atölyesinden gözaltına alınan 2 şüpheli, “N.E.’nin rızası ile birlikte olduk. Tecavüz iddiasını kabul etmiyoruz” dedi. N.E., emniyette 2 kişiyi teşhis etti. N.E., tecavüz iddiası ile ilgili inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Marangozlar, emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılık 2 kişiyi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkardı. Mahkeme, 2 kişiyi ‘adli kontrol’ kararı vererek serbest bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!