Biz olmadan istikrar olmaz

Güncelleme Tarihi:

Biz olmadan istikrar olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yaklaşık 30 bin insanını teröre kurban veren bir ülke olarak terörle mücadelede geri adım atmasının mümkün olmadığını belirterek, ABD ve Avrupa’yı çok sert bir dille suçladı.

"Dostlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz" diyen Erdoğan, Avrupa ülkelerinin PKK’lıları kollayıp serbestçe hareket etmelerini sağladığını, ABD’nin de Türkiye’ye rağmen bazı projeler gerçekleştirme peşinde olduğunu söyledi. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Dünya Bilim ve Sanat Akademisi işbirliğiyle İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen, ’Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler Sempozyumu"nun açılışında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

SAMİMİ OLSA VERİRLER Terör örgütünü, ’Evet bu terör örgütüdür’ diye ifade eden ülkelerin, teröristleri kalkıp da ülkemize teslim etmemeleri anlaşılır bir yaklaşım değil. Bu samimiyet testini aslında kaybetmektir. Eğer samimi olsalar yapacakları iş, bu teröristleri kendi ülkelerinde barındırmak değil bunları sahibine teslim etmektir.

BUGÜN BANA YARIN SANA Ama bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi maalesef yapmadı. Ve çok enteresandır, yargıya çıkarıp yargıladıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmanın devamına ve ondan sonra da bu teröristin başka bir Avrupa ülkesine gittiğini ve buradan da, ne yazık ki, Kandil Dağları’na geçtiğini görüyoruz; bunları belgelerle kendilerine veriyoruz. Fakat herhangi bir düzelmenin olmadığını görmek de, ne yazık ki Batılı dostlarımızın bu konuda ne denli samimi olduklarını çok açık, net ortaya koyuyor. Buradaki, ’Senin teröristin kötü, benimki iyi’ mantığıyla bir yere varmak mümkün değil. Bugün benim evim yanıyorsa yarın da senin evin yanacaktır. Bunu böyle bilmelisiniz.

ÇÖZÜMEYANAŞMIYOR Türkiye’nin öncüsü ve lokomotifi olmadığı hiçbir projenin, bu bölgede kalıcı olabilmesi mümkün değildir. Geçmişten ders almayanlar bugün de bölgede Türkiye’ye rağmen birtakım projeleri hayata geçirmenin peşindedir. Buna stratejik ortağımız Amerika da dahil. Örneğin Irak’la ilgili gelişmelerde, Ortadoğu gelişmelerinde Türkiye sürekli bir kenarda tutulmak istendi. Çözebildiniz mi? Çözemediniz, çözemeyeceksiniz. Türkiye’nin böyle bir arabuluculuğun içinde olması halinde, bu işi çözmek çok daha erken olabilirdi ama buna yanaşmıyorlar. Niye? Olaya samimi yaklaşmıyorlar da onun için.

GÖZ YUMAN SUÇ ORTAĞI Terörizme kucak açarak, finanse ederek, teröristlere sahip çıkıp, kol kanat gererek bir yere varılmaz, netice alınamaz. Terörizme bırakın destek vermeyi, göz yumanlar bile suç ortaklığı yapıyor.

EKTİKLERİNİ BİÇECEKLER Erdoğan, toplu açılışlar yaptığı Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde halka hitap etti: "Evlatlarımıza uzanan namluları, terörün hain hançerini gerisin geri fırlatacağız. Gencecik çocuklarımızın acısıyla yüreklerimiz parçalanıyor. Terör çetesi, ektiğini biçecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!