Biz Avrupa’nın bir parçasıyız

Güncelleme Tarihi:

Biz Avrupa’nın bir parçasıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 02:17

Fener Rum Ortodoks Kilisesi Patriği Bartholomeos, Atatürk devrimleri izindeki Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu belirterek, ‘Biz Avrupa’nın bir parçasıyız. Buna şüphe yok’ dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, dün Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Konuk Cumhurbaşkanı Basescu’ya şerbet ve Türk kahvesi ikram eden Fener Rum Patriği Bartholomeos, kiliselerinin özellikle komşu ülkelerle ilişkilerde bir köprü görevi yaptığını belirterek ziyaretten duyduğu memnunluğu dile getirdi. Bartholomeos, ‘Biz Avrupa’nın bir parçasıyız. Buna bir şüphe yok. Atatürk reformlarından sonra bizim ülkemiz Batı’ya ait olmuştur’ dedi. Basescu Patrikhane bahçesinde bulunan kiliseyi de ziyaret etti ve mum dikti.

Patrik’e hediye tablo

BARTHOLOMEOS makamında ağırladığı Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu’ya şerbet ve kahve sunup, gümüş bir tepsi hediye etti. Kendisi de Ortodoks olan konuk Cumhurbaşkanı da, dini bir töreni anlatan tabloyu Patrik’e verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!