MİT Müsteşarı Pensilvanya'ya 2 defa gitti

Güncelleme Tarihi:

MİT Müsteşarı Pensilvanyaya 2 defa gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 00:40

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ çatı davasında, gazeteci Fehmi Koru ve Balyoz davasında 4.5 yıl hapis yatan emekli Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

Koru, Gülen ile Pensilvanya’da kimlerin görüştüğü sorusu üzerine, “MİT Müsteşarı iki defa gitti, dönemin Dışişleri Bakanı, sonra Başbakan, eşini de yanına alarak gitti, pek çok siyasinin gittiğini biliyorum” dedi.

Avukat Hüseyin Buzoğlu’nun, “Bir MİT Müsteşarı Gülen’e niye dosya götürür” sorusunu Koru, “Dosya götürüp görmediğini bilmiyorum" diye yanıtladı.

‘BİZ ASKERLİK YAPTIK SİZ PİYON OLDUNUZ'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ‘altın nesil’ diye tabir ettiği neslin TSK’da 1994 yılı mezunu teğmenler olduğunu ifade eden Ahmet Zeki Üçok ise bu kişilerin TSK’da önemli yerlere geldiğini, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki 19 kurmay albayın 17’sinin darbe teşebbüsünde yer aldığını kaydetti.

Üçok, “Balyoz, Ergenekon gibi davalarla üst kademedeki generaller, kurmay albaylar yerlerinden edilmiş, bugün darbede yer alan 172 tuğ ve tümgeneralin tamamı da o arkadaşların yerine terfi ettirilmiştir” dedi. Cezaevinden duruşmaya bağlanan sanık Kazım Avcı “15 Temmuz’u, 60 ihtilalini, 80 darbesini yapanlar da bu ülkenin insanları” dedi.

Haberin Devamı

Dava sürecinde intihar eden yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ise “15 Temmuz’u yapanlar bu ülkenin insanı olamaz” diye tepki gösterdi. Üçok da sanıklara, “Biz oyunun aleti olmadık. Sizler uluslararası tezgâhta bir piyon olarak kullanıldınız. Biz sadece askerliğimiz yaptık, örgütün parçası olanlar halkın üzerine bomba attılar, tank sürdüler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!