Bıyıklarım sayesinde rol kaptım

Güncelleme Tarihi:

Bıyıklarım sayesinde rol kaptım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 00:00

KANAL D’de yayınlanan ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinin oyuncularından Caner Cindoruk ve Necip Memili'ye, Adana’nın tanıtımına katkılarından dolayı Adana Rotary Kulübü tarafından ‘Meslek Hizmet Ödülü’ verildi.

1970 yılında hayatını kaybeden Adanalı ünlü yazar Orhan Kemal’in 1961’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan ve Adana’da çekilen ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinde Özgü Namal’ın canlandırdığı Güllü’ye aşık olan ‘Kemal’i oynayan Caner Cindoruk ile aynı kızla evlenmek isteyen ‘Zaloğlu Ramazan’ rolündeki Necip Memili, ödüllerini Adana Rotary Kulübü Başkanı Behiç Pakyürek’in elinden aldı. Adanalı oyuncular, memleketlerinde anlamlı bir ödüle layık görülmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

BIYIKLARI SAYESİNDE ROL KAPTI

Necip Memili, dizilerde aldığı rolleri bıyıklarına borçlu olduğunu söyledi. Memili, daha önce 70 bölüm oynadığı ‘Yaprak Dökümü’ dizisinde uzattığı bıyıkları sayesinde ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinde rol alabildiğini anlattı.

Caner Cindoruk ise oyunculuğa başlama öyküsündeki dönüm noktasını hemşerileriyle paylaştı. Cindoruk, ortaokulda öğrenciyken, liselerarası tiyatro festivaline gizlice katıldıklarını, o festivalde de ‘En İyi Oyuncu’ seçildiğini, o günden sonra da oyunculuktan kopmadığını anlattı. Adanalılara sitemde de bulunan Caner Cindoruk, kentin büyülü bir coğrafyası olduğunu, birçok sanatçı yetiştirdiğini, ancak bu insanlara ‘kaçıp gittikten sonra’ değer verilmesine üzüldüğünü söyledi.
Adana Rotary Kulübü tarafından 1975’ten bu yana her yıl bir kez verilen Meslek Hizmet Ödülü’nü alanlar arasında Hacı Sabancı, Fatih Terim, Feridun Düzağaç ve Güler Sabancı da bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!