Bitlis'te ölen sivillerin sayısı 5'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Bitliste ölen sivillerin sayısı 5e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 19:26

BİTLİS’in Güroymak İlçesi’nde geçen salı günü Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisleri taşıyan zırhlı araca PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan 14 yaşındaki Esra Eraslan da ütedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 5 polisin şehit olduğu saldırıda ölen sivillerin sayısı da 5’e yükselmiş oldu.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden yaralılardan Esra Eraslan’ın da, amcası ve 3 kardeşinin ardından yaşam savaşını kaybettiği belirtildi. Olay 18 Ekim Salı günü gerçekleşmiş, saldırıda 5 polis şehit olmuş, 3 sivil ölmüş, 3 sivil de yaralanmıştı.

Babalarının mahkemesinde şahitlik yapmak üzere Bitlis’e gelen kardeşler 4 yaşındaki Hiramuz, 23 yaşındaki Ferit ve amcaları 30 yaşındaki Cahit Eraslan olay yerinde hayatını kaybederken, kardeşlerden Elif, Esra ve Mihriban Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Elif, olaydan bir gün sonra çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede hayata veda ederken, 14 yaşındaki Esra’da bugün öğlen saatlerinde hayatını yitirdi. Böylece olayda ölen sivillerin sayısı 5’e yükselirken, kardeşlerini kaybeden ve ailede tek kalan yaralı Mihriban ise yaşam mücadelesini halen sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!