Bitlis'li kadınlara sertifika

Güncelleme Tarihi:

Bitlisli kadınlara sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 13:49

Bitlis'te “Proje Bitlis” kapsamındaki faaliyetler sonucunda, çeşitli el sanatlarını öğrenen 87 kadın kursiyere sertifikaları verildi.

Doğu Anadolu Kalkınma Programı çerçevesinde 45 bin avroluk bütçeyle başlayan Bitlis İli ve İlçelerini Kalkındırma Vakfı, Halı Kilim Dokumacılığı ve Bitlis'e Özgü El Sanatları ile Turizm Gelirlerini Artırma Projesi (Proje Bitlis), çerçevesindeki çalışmaların, 12 aylık bölümü tamamlandı.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine katılan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, projede yer alan kadınların ailelerine sürekli gelir sağlayacağını söyledi.

Atbaş, 87 kadının halı, kilim dokuma ve harik (yöresel ayakkabı) yapma konusunda bilgi sahibi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bundan sonra daha dikkatli, teknik ve düzgün bir çalışma yürütmeniz gerekiyor. Çünkü sizi yönlendiren bir durum söz konusu olacak.

Çünkü Sümer Halı, ürettiğiniz ürünleri değerlendirecek. Sümer Halı'yla çalıştığınızda gelir sağlayacaksınız. Böylece aileye karşı sorumluluğunuz artacak. Bu çerçevede Bitlis Halk Eğitim Müdürlüğündeki usta öğreticilerimiz sizi destekleyecek. Bu nedenle işe daha sıkı sarılmanız ve daha çok gayret göstermeniz gerekiyor.”

Programa katılan Sümer Halı Siirt Bölge Şefi Selami Özdemir, projede yer alan ve bundan sonra halı dokumak isteyen kadınlara malzeme desteği sunacaklarını ve dokuyucu ücreti vereceklerini ifade etti.

Özdemir, “Bu kızlar, dokuma işine yeni başladı. Çalışmaların daha iyiye gittiği görülüyor. Potansiyel bulabilirsek ildeki atölye sayısına 6'ya kadar çıkarırız. Bu da yaklaşık 150 kişinin istihdamı anlamına geliyor. Bu atölyelerde üretilecek halıların pazarlamasını ise Sümer Halı Genel Müdürlüğü üstleniyor” diye konuştu.

AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar ise kadınların evlerinden çıkarak üretime katılmasının anlamlı olduğunu ve siyasetçi olarak, her şartta kendilerine destek sunacaklarını belirttiler.

Program, davetlilerin kursiyerlere sertifikalarını sunmalarıyla son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!