Bitlis-Yolağzı'ndaki hasta 7 saatte kurtarılabildi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis-Yolağzındaki hasta 7 saatte kurtarılabildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 11:17

Bitlis'e bağlı Yolağzı Köyü'nde mahsur kalan acil bir hasta, 7 saatlik çalışmadan sonra köye ulaşabilen, 112 Acil Sağlık Ekibi tarafından kurtarıldı.

Yoğun kar yağışından sonra yolu kapanan Yolağzı Köyü'nde, acil hastalanan Mehmet Şah Kara'ya, 7 saatlik zorlu yolculuktan sonra ulaşılabildi. Olayın ihbarını alan 112 Acil Sağlık Ekibi, karayolunun bulunduğu alana kadar ambulansla gitti. Yol kapalı olduğu için köye giremeyen ekip, Bitlis Valiliği'ne ait hasta kurtarma aracını kullanarak köye ulaşabildi. Köye 200 metre kala, kara saplanan hasta kurtarma aracı, sağlık ekiplerine sıkıntılı anlar yaşattı.

Kara saplanan araçta bulunan sağlık ekiplerinin köye doğru ilerleyememesi üzerine hasta Mehmet Şah Kara, köylüler tarafından sırtta taşınarak aracın yanına getirildi. Hastanın ağabeyi Fadıl Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun aradan sonra bölgeye ilk kez bu kadar fazla kar yağdığını belirterek, şunları söyledi:

“Üç yıl önce, annem böyle bir gecede hastalanmıştı. O gece annem felç geçirdi. Kardeşim Mehmet Şah'da aniden rahatsızlandı. Önce onu kızakla doktora ulaştırmaya çalıştık. Kızakla birçok kez hareket etmeyi denedik. Ama köy yerine yaklaşık 2 metre kar yağdığı için, her defasında kızak kara battı.”

Kara, kızakla kardeşini getiremeyeceklerini anlayınca farklı yollar düşünmeye başladıklarını ifade ederek, “Bu sırada kardeşimin ateşi sürekli yükseliyordu. Kendi çabamızla onu hastaneye ulaştıramayacağımızı düşündük. Bitlis Valiliği'ni arayarak yardım talebinde bulunduk” dedi.

Acil sağlık ekibi çalışanları tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirilen, Mehmet Şah Kara yapılan muayenesinin ardından, kuş gribi şüphesiyle, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!