Bitlis MHP milletvekili adayları kimdir? 2018 MHP adayları

Güncelleme Tarihi:

Bitlis MHP milletvekili adayları kimdir 2018 MHP adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 16:23

Yaklaşık 400 bin kişinin ikamet ettiği Bitlis'te MHP milletvekili adayları araştırılmaya devam ediliyor. Türkiye'nin nüfus yoğunluğu sıralamasında orta sıralarda yer alan Bitlis, 2018 seçimlerinde TBMM'ye 3 milletvekili adayı çıkaracak. Peki, MHP Bitlis Milletvekili adayları kimlerden oluşuyor? İşte, 2018 MHP Bitlis adayları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Merkezi dışında 7 ilçeye sahip olan Bitlis, milletvekili adayları ile araştırılmaya başlandı. Mecliste 3 milletvekili ile temsil edilecek olan Bitlis'te, MHP Milletvekili adayları YSK'ya bildirildi. Peki, MHP Bitlis milletvekili adayları kimlerdir? İşte, seçim yaklaşırken araştırılan konu hakkında detaylı bilgiler

MHP BİTLİS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 DAVUT DAY -ORTAÖĞRENİM- EMEKLİ MEMUR
2 CENGİZ KOÇAK -ORTAÖĞRENİM- EMEKLİ
3 DURSUN DUYAN -YÜKSEKÖĞRENİM- İKTİSATÇI

SANDIĞA GİDERKEN BU BELGELERİ UNUTMAYIN

Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz. (298/87, 91).

Haberin Devamı

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir (298/87).

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer (298/87).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!