Bitlis, Malatya ve Bolu'da 438 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis, Malatya ve Boluda 438 köy yolu ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 14:32

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bitlis, Malatya ve Bolu'da 438 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis Köye Yönelik Hizmet Birimi Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 gündür devam eden kar yağışı il merkezi ve ilçelere bağlı 231 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar yağışı devam ettiği için köylerde yol açma çalışmalarını sürdürülemediğini belirten yetkililer, acil durumlara müdahale etmek üzere ekiplerin hazır bekletildiğini bildirdi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezine son 24 saatte, 34 santimetre kar yağdığını, toplam kar kalınlığının 145 santimetreye ulaştığını kaydettiler.

MALATYA

Köye Yönelik Hizmet Birimi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kapalı köy yollarının 2'si merkez, 6'sı Akçadağ, 5'i Arapgir, 20'si Darende, 6'sı Doğanşehir, 2'si Doğanyol, 20'si Hekimhan, 12'si Kuluncak, 17'si Pütürge, 2'si Yazıhan ve 4'ü de Yeşilyurt ilçelerine bağlı bulunuyor.

Kapalı yolların açılması için 15 dozer, 19 greyder, 6 kepçe ve 2 kamyonunun kullanıldığı yol açma çalışmalarında, 22 ekibin görev yaptığı belirtildi.

BOLU

Bolu merkeze bağlı ilçelerde kar yağışı nedeniyle toplam 111 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ettiği bildirildi.

EDİRNE

Edirne'de 5 Şubat Pazar gününden itibaren kentte hakim olan kar yağışı, bugünden itibaren etkisini azaltarak yer yer karla karışık yağmura dönüştü.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kentte hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu, sıcaklığın hafta başından itibaren giderek azalacağı belirtildi.

ARDAHAN

Ardahan Çevre İl Müdürlüğü ekipleri, aşırı soğuk ve kar nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürü Faruk Köksoy, yaban hayatında olumsuz kış koşullarında etkilendiğini ve özellikle yem bulmakta güçlük çektiklerini belirtti.

Yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bırakmaya başladıklarını anlatan Köksoy, “Yaban hayvanlar için 250 kilogram buğday, bir ton ot ve bir ton da sakatat ayırdık” diye konuştu.

Yaban hayvanların yoğun olduğu bölgelere yem bıraktıklarını kaydeden Köksoy, bölgedeki yaban hayvan popilasyonunu korumayı hedeflediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!