Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nda heyelan

Güncelleme Tarihi:

Bitlis-Diyarbakır Karayolunda heyelan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 16:54

Bitlis-Diyarbakır karayolu ve Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde heyelan meydana geldi.

Bitlis Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Emrullah Demir,  Bitlis-Diyarbakır karayolundaki heyelanın küçük çaplı olduğunu, ancak söz konusu bölgede toprağa saplanan bir kamyonun yolu tıkadığını ifade etti.

Kamyonu saplandığı yerden kurtarma çalışmalarına başlandığını belirten Demir, “Kamyonun yükü boşaltılacak. Ardından kamyon, saplandığı bölgeden çıkarılacak. Heyelan miktarı büyük değil. Yolun kısa sürede ulaşıma açılabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Karayolları 112. Şube Şefi Remzi Duruk da saat 14.00'dan bu yana Bitlis-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattıklarını ifade etti. Duruk, ekiplerin yolda çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.

AYDIN

Bu arada, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde meydana gelen heyelanda da 16 köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aksu Köyü yolunda, yağışlar sonucu meydana gelen heyelan yüzünden, bölgedeki 16 köy ile Ödemiş ve İzmir'e bağlantısı bulunan yolun kapandığı belirtildi.

Yetkililer, yolun açılması için iş makineleri ile çalışmaların sürdürüldüğünü söylediler.

Öte yandan, Belenova mevkiinde bir kaya parçasının yuvarlanması sonucu bir kişinin yaralandığı, 112 Hızır Acil Servisi ekiplerinin heyelan nedeniyle yaralı vatandaşa ulaşmakta güçlük çektiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!