BİT’ler özelleştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

BİT’ler özelleştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştirme hazırlıkları sürüyor. Özelleştirilecek şirketlerin başında İGDAŞ (doğalgaz), İstanbul Ulaşım AŞ (metro), İDO (deniz otobüsleri), Halk Ekmek ve KİPTAŞ (toplu konut) geliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin BİT (Belediye İktisadi Teşekküleri) olarak bilinen şirketleri özelleştiriliyor.

Fransa’nın önde gelen işletme okullarından ESSEC’in öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir heyet, Türkiye'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin idari yapısı, kent planlaması, kentsel ulaşım sistemleri, belediye mali kaynak yönetimi ile belediye iktisadi teşekküllerinin işletilmesi konularında bilgi edinmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, ODTÜ’den kent plancısı olarak mezun olduktan sonra ESSEC’te çevre konusunda doktora çalışmasına başlayan Araştırma Görevlisi Elvan Uzel’in önerisi üzerine İstanbul’a geldi. Öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Hüseyin Akay ile Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Duman, belediye çalışmaları konusunda brifing verdiler.

Hüseyin Akay, BİT’lerle ilgili olarak bir Fransız öğrencinin yönelttiği soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

‘‘Şirketlerimizin özelleştirilmesi, halka açılması konusunda çalışmalar devam ediyor. Bunların başında İGDAŞ, İstanbul Ulaşım AŞ, İDO, Halk Ekmek fabrikaları ve KİPTAŞ geliyor. Bu, zaman içinde tüm şirketlerimizi kapsayacak noktaya gelebilir. Belediyeler sonuçta siyasi kuruluşlardır. İstiyoruz ki büyük emekler sonucunda önemli noktalara gelmiş şirketler halkın denetimine açılsın ve siyasi tercihlerden çok fazla etkilenmeden halka hizmet vermeye devam etsin.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!