Bisikletle Türkiye'ye gelen turistler dehşeti yaşadı! 'Arkadaşımın üzerine alev topu düştü'

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle Türkiyeye gelen turistler dehşeti yaşadı Arkadaşımın üzerine alev topu düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 09:36

Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı'ndan dün Türkiye'ye bisikletle giriş yapan Alman ve Fransız iki turistin üzerine Kırklareli'de yıldırım düştü. Olayda Alman uyruklu Maximilian Födisch (27) yaşamını yitirdi, Fransa uyruklu Arnaud Guillaume Bruyas (24) ise yaralandı. Bruyas ifadesinde, "arkadaşının kendisinden yaklaşık 25 metre ileride bisikletiyle seyir halindeyken yağmura yakalandıklarını ve bir anda arkadaşının üzerine alev topu gibi bir şey düştüğünü" söyledi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri dün bisikletleriyle seyir halindeyken yıldırımın etmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin Alman uyruklu Maximilian Födisch (27) olduğunu belirledi. Yaralanan şahsın ise Fransa uyruklu Arnaud Guillaume Bruyas (24) olduğu tespit edildi. Födisch'in cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, yaralanan Bruyas ise Havsa Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından İl Jandarma Komutanlığına götürülerek ifadesi alındı.

Bruyas, ifadesinde arkadaşı Maximilian Födisch'in kendisinden yaklaşık 25 metre ileride bisikletiyle seyir halindeyken yağmura yakalandıklarını ve bir anda arkadaşının üzerine alev topu gibi bir şey düştüğünü söyledi. Çok korktuğunu ve hemen arkadaşının yanına gittiğini anlatan Bruyas, daha sonra ambulans geldiğini ancak arkadaşının hayatını kaybettiğini öğrendiğini ifade etti. Bruyas, kendisinin sağlık durumunun ise iyi olduğunu ifadesinde belirtti.

Dün Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Alman ve Fransız iki turist, bisikletleriyle Edirne'ye gitmek üzere yola çıktı. Ürünlü köyünde yağmura yakalanan turistlere yıldırım isabet etmiş ve haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı turistleri Havsa Devlet Hastanesine kaldırmıştı. Födisch hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamazken, Bruyas ise tedavi altına alınmıştı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!