Birsel Sönmez'in kızına 'ince arama' davası

Güncelleme Tarihi:

Birsel Sönmezin kızına ince arama davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 11:27

"Beyaz Enerji" davası kapsamında tutuklu bulunan eski Devlet Bakanı Birsel Sönmez'in kızı Aslı Sönmez, babasını ziyaret için gittiği cezaevinde, çamaşırları çıkarılarak aranmak istenince olay çıkardı. Aslı Sönmez hakkında "polis memurlarına görevlerinden dolayı hakaret ettiği" iddiasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Öckoymaz, müşteki polis memurlarının şikayeti üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, 15. Asliye Ceza Mahkemesi`ne dava açtı. İddianamede, Aslı Sönmez`in, Cumhuriyet Bayramı`ndaki açık görüş nedeniyle babası Sönmez`i ziyarete gittiği Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi`nde üst araması için bir odaya alındığı belirtilerek, polis memuru Selma Koca`nın, Sönmez`e soyunmasını söylediği, Sönmez`in iç çamaşırları dışında üzerindekileri çıkardığı ifade edildi.

Ä°NCE ARAMA

Polis memuru Koca`nın, ``Daha da soyun, ince arama yapacağım`` demesi üzerine Aslı Sönmez ile aralarında tartışma çıktığı anlatılan iddianamede, sesleri duyan diğer müşteki polis memuru Aylin Altınok`un da odaya girdiği kaydedildi.

JANDARMALAR ÇIPLAK GÖRDÜ

Haberin Devamı

Kapı açılınca, Aslı Sönmez`in çıplak vaziyette jandarmalar tarafından görüldüğü belirtilen iddianamede, Sönmez`in, bu duruma tepki göstererek müştekilere yönelik, ``Siz kim oluyorsunuz da beni arıyorsunuz. Ben bakan kızıyım. Sizi sürdüreceğim. Kendinize yer beğenin...`` şeklinde bağırdığı ifade edildi. Müştekiler ile sanık arasında itiş kakış yaşandığı belirtilen iddianamede, müşteki Koca`nın 7 gün, Altınok`un ise 5 gün rapor aldığına yer verildi.

Olayın, müştekilerin keyfi davranışları sonucu meydana geldiÄŸi ve Aslı Sönmez`in, cebir ve ÅŸiddet göstererek, her iki müştekiye görevlerinden dolayı hakaret ettiÄŸi bildirilen iddianamenin sonunda, Aslı Sönmez hakkında Türk Ceza Kanunu`nun (TCK) ``resmi sıfatlılara görevlerinden dolayı sövme, hakaret`` fiilini düzenleyen 266/1, ``müessir fiil`` hükmünü içeren 456/4 (iki kez), ``memura karşı müessir fiil`` baÅŸlıklı 271/1 (iki kez) ile ``memurun keyfi hareketleriyle fiile sebebiyet vermesi`` baÅŸlığını taşıyan 266/1. maddeleri uyarınca 6 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis istendi.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!