‘Birleşelim’ deyip yine bölündüler

Güncelleme Tarihi:

‘Birleşelim’ deyip yine bölündüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:17

Solda yeni parti kurmaya çalışan ancak Prof. Erdal İnönü vazgeçtikten sonra başka bir lider ismi üzerinde anlaşamayan gruplar arasında ilk açık bölünme gerçekleşti.

Biraraya gelebilmek için son olarak ‘‘İnönü hálá başlarındaymış gibi’’ boş bir sandalye etrafında toplanma formülünü tartışan yeni particilerden Murat Karayalçın liderliğindeki ‘Eski SHP’li atölyeciler' ile Prof. Mümtaz Soysal liderliğindeki ‘Bağımsız Cumhuriyet Hareketi’ arasındaki ayrılma, liderler düzeyinde tescil edildi.

Karayalçın
ile Soysal önceki gün Ankara Oran Yolu'ndaki Angora Pastanesi'nde sabah kahvaltısında buluştu. Zekeriya Temizel ile Fikri Sağlar'ın da katıldığı bu toplantıda Soysal, ‘‘Kişilerin değil, ilkeler etrafında birleşmek gerekir. Bizim bir program taslağı ve ilkeler bildirgemiz var. Sizin de hazır bir metniniz varsa bunlar karşılaştırılır. Çakışan ve çatışan görüşler belirlenip, uzlaşma yolu aranır’’ tezini iletti. Buna karşılık Karayalçın, ‘‘İlke ve program konusunda Erdal İnönü'nün öncülüğünde yapılmış bir çalışma var. Ayrıca bizim 'Nasıl bir sol parti?' diye ortaya çıkardığımız bir hazırlığımız bulunuyor. Şimdi yapmamız gereken yönetim ve liderlik sorununu görüşmek’’ dedi.

SONUÇ: BİRLEŞEMEYİZ

Toplantı anlaşma sağlanamadan sona erdi. Soysal, Karayalçın ile hareket etmenin mümkün olmadığını kurmaylarına aktardı. Karayalçın da kurmaylarına, ‘‘Mümtaz Hoca ile çok farklı düşünüyoruz. Birleşmemiz mümkün görünmüyor’’ dedi. Şimdi Zekeriya Temizel'in Soysal'la, Fikri Sağlar'ın da Karayalçın'la hareket edeceği konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!