Birkaç günde 50 yıl yaÅŸlandı

Güncelleme Tarihi:

Birkaç günde 50 yıl yaşlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 14:15

Vietnam'da birkaç gün içinde 50 yıl yaşlanan kadın, doktorları şaşkınlık içinde bıraktı.

Haberin Devamı

Nguyen Thi Phuong isimli kadının 21 yaşındayken çekilmiş fotoğrafını yayımlayan İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, talihsiz kadın, bir deniz ürününe gösterdiği alerjik reaksiyondan sonra hızla yaşlandı.

 

2008 yılında Phuong 23 yaşındayken meydana gelen olayda, genç kadının tüm yüzü ve vücudu birkaç gün içinde kırışık ve sarkıklarla doldu.

 

BİRKAÇ GÜNDE BÖYLE OLDU / FOTO GALERİ

 

Kamuya açık yerlerde acıyan gözlerden sakınmak için maskeyle dolaÅŸan Phuong'un vakası, kadının ani ve korkunç yaÅŸlanmasına neyin neden olduÄŸunu bulmaya çalışan doktorlar tarafından inceleniyor.Â

Haberin Devamı

 

Kadının marangoz olan kocası Nguyen Thanh Tuyen, bir zamanlar güzel görünen karısına aşkının bitmediğini belirtirken, olay sırasında Ben Tre'ye bağlı Mekong Deltası'nda yaşayan çift, yardım istemek için ilk kez basına konuştu.

 

2006 yılında 21 yaşındayken çekilen düğün fotoğraflarını gösteren Phuong, deniz ürünlerine uzun zamandır alerjisi bulunduğunu ve 2008 yılında bilhassa kötü bir reaksiyondan muzdarip olduğunu söyledi.

 

Söz konusu reaksiyon sırasında vücudunun her yerinin kaşındığını, uykuda bile kaşındığını belirten Phuong, yoksul olduklarından hastaneye gitmek yerine eczaneden bazı ilaçlar aldığını, ilaçları aldıktan bir ay sonra daha az kaşındığını, daha sonra geleneksel bir ilaca geçtiğini, kaşıntısının tamamen geçtiğini, ancak derisinin birkaç gün içinde kırışmaya ve sarkmaya başladığını söyledi.

 

GELENEKSEL İLAÇLAR İŞE YARAMADI

Phuong, bunun üzerine kırışma ve sarkmayı tedavi etmek için başka bir geleneksel ilaç aldığını, ancak bunun işe yaramadığını, 2009'da bu ilacı almayı bıraktığını belirterek, yüzünün, göğsünün ve karnının hiç anne olmamasına rağmen defalarca doğurmuş yaşlı bir kadın gibi göründüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

 

Nguyen Thi Phuong öte yandan, hızla-yaşlanma sendromunun, adet dönemlerini, saçını, dişlerini, gözlerini ve beynini etkilemediğini ifade etti.

 

Çift, 2010 yılında güneydeki Bu Dop bölgesine göçerek, burada küçük ahşap bir ev kiraladı. Tuyen, marangozluğa devam ederken, Phuong bir fabrikada çalışıyor.

 

Ben Tre bölgesindeki Nguyen Dinh Chieu hastanesinin doktorları, 2 Ekim'de yaptıkları açıklamada, Phuong'un vakasını ücretsiz inceleyeceklerini, hastalığı teşhis edemezlerse kadını HCMC Dermotoloji Hastanesi'ne göndereceklerini bildirmişti.

 

Phuong'un vakasıyla ilgili olarak yerel basında çıkan haberler üzerine bazı doktorlar, bu duruma lipodistrofinin (vücudun üst tarafındaki yağın erimesi) ya da çok fazla steroit alımının yan etkilerinin yol açmış olabileceğini savunuyor.

Haberin Devamı

 

Lipodistrofi, dünyada 7 milyar insandan sadece 2 bininde görülen bir hastalık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!