Birileri gaz acısı birileri halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Birileri gaz acısı birileri halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 08:21

İstanbul Valiliği'nin 'kesinlikle yasak' demesine rağmen sendikalar Taksim meydanında 1 Mayıs'ı kutlamakta ısrarlı. İstanbul Emniyeti 20 bin polisle önlem aldı, Taksim'e çıkan tüm yolları kapattı. Taksim'e doğru yürüyenlere polis biber gazı ile müdahale ediyor. Hak -İş de anıta çelenk bırakmak için Taksim Meydanı'na geldi, halaylar eşliğinde kutlama yapıyor.

Haberin Devamı

Sendikaların 1 Mayıs İşçi ve emekçiler Bayramı'nı Taksim'de kutlama taleplerine İstanbul Valiliğince izin verilmedi. Sendikaların 1 Mayıs İşçi ve emekçiler Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak için ısrar etmesi üzerinne geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah erken saatlerden itibaren Taksim Meydanı'na çıkan bütün yollar kapatıldı. Taksim'de 20 bin polis görev yapıyor.

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda çok sayıda polis görev yaptı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek isteyen ve önce polis engeli ile karşılaşan bazı vatandaşlara ise daha sonra izin verildi.

TAKSİM MEYDANI'NDA POLİSTEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ / Foto Galeri

TAKSİM'DE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ / WEB TV

Haberin Devamı

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı.

Emniyet yetkililerin inceleme ve bilgilendirme yaptığı bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.

Bu arada Cumhuriyet Anıtı'nın, çelenk sunumu için tamamen bariyerlerle çevrilmediği görüldü.

Çok sayıda canlı yayın ekibi, Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yayın yapıyor.

Birileri gaz acısı birileri halay çekti

TAKSÄ°M'DE 20 BÄ°N POLÄ°S

Taksim Meydanı ve çevresinde 20 bini aÅŸkın polis görev yapıyor. Taksim Meydanı polis helikopterleri tarafından havadan da kontrol altında tutuldu. Çok sayıda basın mensubunun ve canlı yayın aracının bulunduÄŸu Taksim Meydanı’nda polis de kendi kameraları binaların üstünden canlı yayın yaptı. Taksim’in 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle araç trafiÄŸine kapanması turistleri de etkiledi. Otobüslerinin otellerin bulunduÄŸu alana girmesine izin verilmemesi nedeniyle turistler valizlerini otobüslerinin bulunduÄŸun alana kadar kendileri taşımak zorunda kaldı.Â

Haberin Devamı

CHP'LÄ°LERDEN OTURMA EYLEMÄ°

Beşiktaş'ta Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanda toplanan CHP'li bir grup oturma eylemi yaptı.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde sabah erken saatlerde toplanarak yürümek isteyen ancak polis müdahalesiyle dağılan gruplar, meydanda bulunan Atatürk Anıtı'nın önünde bir araya geldi.

Aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da bulunduğu gruptakiler oturma eylemi başlattı. Bir süre oturan partililer, daha sonra alana getirilen otobüste çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

Ardından otobüsün üzerine çıkarak partililere seslenen Salıcı, polisin yaptığı müdahaleyi eleştirerek, "Bunun hesabını soracağız. Ancak kimsenin burnunun kanamasını dahi istemiyoruz. Bu nedenle bütün CHP'lileri otobüsün etrafında toplanmaya davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik kollarının da meydana gelmesini isteyen Salıcı, bütün partililerin toplanmasının ardından sonraki aşamaya geçeceklerini söyledi.

Otobüste CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile bazı milletvekillerinin de bulunduğu görüldü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!