Biricik, Mazhar’ın çayına düşen sinek

Güncelleme Tarihi:

Biricik, Mazhar’ın çayına düşen sinek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 03:20

Biricik Suden'le birlikte olduğu söylenen Mazhar Alanson'un 32 yıllık eşi Hale Alanson, ilk kez konuştu.

Biricik Suden'le birlikte olduğu söylenen Mazhar Alanson'un eşi Hale Alanson, ağır konuştu. Ünlü sanatçı ile dedikodular yüzünden ayrı yaşadığını doğrulayan Hale Alanson, ‘‘Mazhar'ın içeceği çaya bir sinek düşmüş. Çocuklarla birlikte o sineği çıkarıp atmasını ümit ediyoruz’’ dedi.

Yıllar önce İzzet Öz'ün hazırladığı bir televizyon programında Biricik Suden'le tanışan ve sonrasında dostluğunu ilerleten Mazhar Alanson, son albümünün hazırlıkları sırasında promosyondan menajerliğine kadar her türlü konuyu gözü kapalı ona emanet etti. Çok geçmeden ‘‘bu yakınlığın yerini aşka bıraktığı’’ dilden dile dolaşmaya başladı.

İstanbul'da bütün bunlar yaşanırken, Ankara'daki evinde olayları izleyen biri vardı. O da Mahzar Alanson'un 32 yıllık eşi Hale Alanson. Konu hakkında ilk kez Hürriyet'e konuşan Hale Alanson, bir süredir Mazhar'dan ayrı yaşadığını doğruladı. Hale Alanson, olup bitenleri şöyle anlattı:

BİR SÜREDİR AYRIYIZ

‘‘Evet, bir süredir Mazhar'la ayrıyız. Kendisi de belki sıkıntı çekiyordur, üzülüyordur. Ama üzüldüğü halde neden bu tür olaylar oluyor açıkçası bunu öğrenmek istiyorum. Bir süre görüşmeme taraftarıyım. Herkes her şeyi biliyor zaten. Beni biliyor, Mazhar'ı ve öbür tarafı biliyor. Mazhar duygusal, sanatçı ruhlu bir insan. Bu özellikleri yanlış değerlendirilmemeli ve kullanılmamalıydı. İşte en çok buna üzülüyorum. Mazhar'la 1970'te tanıştık. Biz birlikte büyüdük. Şimdi ben 54 yaşındayım, o 52 yaşında. İki çocuğumuz var. Kızım 28, oğlum 16 yaşında. Dediğim gibi bu olay trajikomik bir şey.’’

‘‘Mazhar'ın içeçeği çaya bir sinek düşmüş. Çocuklarla birlikte o sineği çıkarıp atmasını ümit ediyoruz. Şu an sadece seyrediyoruz. Zaten başka bir şey yapamayız. Allah önce sağlık versin. Perişan falan değilim. Ama tabii ki bütün bunların hesabını soracağım. Yalnız şunun altını çizmek istiyorum. Mazhar'ın sıfatları iyi bir ozan, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, iyi bir aile babası. O yüzden para kazandı da bunlar oldu gibi laflar gerçekten basit olur. Şarkılarına baktığınız zaman hiçbir şeyin bu kadar basit olmadığını görürsünüz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!