Birdy'nin yıldızından sinema öğrencilerine ders

Güncelleme Tarihi:

Birdynin yıldızından sinema öğrencilerine ders
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 17:14

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında Antalya'ya gelen Amerikalı ünlü oyuncu Matthew Modine, sinema bölümü öğrencilerine ders verdi.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Antalya'da bulunan, “Birdy” filminin “efsanevi kuş adamı” Modine, sinema dersinde sempatik ve eğlenceli tavırlarıyla ilgi çekti.

Sinemada, Marilyn Monroe, Stanley Kubrick gibi ikonların olduğunu, ancak sanatçıların kendi yeteneğinin farkında olmasının hepsinin ötesine geçtiğini belirten Modine, sinema bölümü öğrencilerine, “Siz, kimse değil, kendiniz olun. Kendiniz olmak en önemli şey” dedi.

Öğrencilere eğlenceli ve ilgi çekici olmalarını da tavsiye eden Modine, “İnsanların önüne çıkan biriyseniz sorumluluğunuz vardır. Evet, ben de aptal filmlerde oynadım, ama nerede ne söyleyeceğimize dikkat etmemiz gerek” diye konuştu.

Tüm zamanların en iyi savaş filmleri arasında yer edinen “Full Metal Jacket”'ın efsanevi yönetmeni Stanley Kubrick ile çalışan Modine, ünlü yönetmenin çok güçlü ve korkutucu imajına karşın, çocukları, hayvanları, ailesini ve film yapmayı seven, etkileyici yönleri olduğunu söyledi.

Vision Quest filminde Madonna ile birlikte oynadığını anlatan Modine, “Aslında onun 15 dakikalık rolü vardı, ama İtalya'ya gittiğimde her yerde Madonna'nın afişini gördüm ve ne güzel, konseri varmış diye düşündüm. Ancak o bizim filmin afişiymiş. Madonna gerçekten yetenekli. Eşi Guy Ritchie'den boşanacak diye duydum. Ben de karımdan ayrılıp onunla mı evlensem” diye espri yaptı.

Festival için Türkiye'den davet aldığında çok heyecanlandığını dile getiren Modine, “Farklı bir kültürü tanımak için bundan daha güzel bir fırsat olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!