Birdal, 2 hafta sonra taburcu

Güncelleme Tarihi:

Birdal, 2 hafta sonra taburcu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

İHD Genel Merkezi'nde 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Akın Birdal'ın, 3 gün sonra yoğun bakımdan normal servise alınacağı ve 2 haftaya kadar da taburcu olabileceği açıklandı. Birdal'ın, göğsünün sağ tarafındaki kurşun yarasına bağlı olarak meydana gelen damar hasarından dolayı, sağ el parmaklarını oynatamadığı belirtildi.

Sevgi Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Birdal'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Küçükbaş'ın dünkü açıklaması şöyle:

‘‘Göğsünün sağ tarafındaki kurşun yarasına bağlı olarak bir damar hasarı meydana gelmiştir. Bununla ilgili tedavi çok iyi yapılmıştır. Bu kurşunun geçtiği bölgedeki sinirler üzerinde zarar meydana gelmiştir. Sinirlerde herhangi bir kesilme görmedik, ancak kurşunun ısı etkisi de bu hasara neden olabilir. Bu bölgede meydana gelen ödem ve sinir zedelenmesinden dolayı sağ kola doğru yayılan sinirlerde bir problemimiz var. Sayın Birdal omuz hareketlerini çok rahat yapabilmesine rağmen, sağ el parmaklarını hareket ettirmekte güçlük çekiyor. Bu konudaki tedavimiz sürüyor. Bu parmakların harekete geçebilmesi için yaklaşık 3 haftalık bir süreye ihtiyaç var.’’

Dr. Küçükbaş, ameliyat bölgesindeki boşluklarda birikebilecek sıvının vücut dışına alınmasını sağlayan dren ve tüpleri bu sabah aldıklarını belirterek, hastanın durumundaki iyileşmenin hızla sürdüğünü kaydetti. Diğer yandan, sol bacaktaki yaralanmadan dolayı buradaki problemin de atlatıldığını söyleyen Küçükbaş, ‘‘Sol bacak kemiğinde kurşunun neden olduğu kırığın tedavisine de devam ediyoruz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!