Birahanecilerin kanlı kavgası: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Birahanecilerin kanlı kavgası: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 16:04

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Yeni Çiftlik Beldesi'nde birbirlerine yakın 2 birahane işletmecileri ve çalışanları arasında çıkan tartışma, bıçaklı- silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 35 yaşındaki garson Fırat Gözalan kalbinden bıçaklanarak öldürüldü, diğer birahanenin garsonu Osman Çetinkaya ise bacaklarından tabancayla vurularak ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Yeniçiftlik Beldesi'nde meydana geldi. Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ‘Küçük Ev’ ve ‘Öz Yeniçiftlik’ birahanelerinin garsonları arasında yaklaşık 1 ay önce müşteri kapma tartışması nedeniyle kavga çıktı. Garsonlar arasındaki kavga, çevredekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Dün gece iddiaya göre, Küçük Ev Birahanesi'nin işletmeciliğini yapan Eyüp Güzel, 50 metre uzaklıkta bulunan Öz Yeniçiftlik Birahanesi'ndekileri rahatsız etmek için bu birahaneye müşteri olarak gitti. Güzel, içeriye girdikten sonra kendisine servis açılmasını istedi. Garsonlar tarafından servis açılan Güzel, daha sonra kendi işletmesinde garson olarak çalışan Fırat Gözalan ile Fatih Hüseyinoğlu'nu telefonla arayarak yanına çağırdı. Bir süre sonra birahaneye gelen Gözalan ve Hüseyinoğlu başka bir masaya oturarak kendilerine servis açılmasını istedi. Masada oturan Gözalan ve Hüseyinoğlu kendilerine servis yapan Öz Yeniçiftlik Birahanesi'nin garsonu Osman Çetinkaya'ya sataşınca aralarında sözlü tartışma başladı.

Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine 35 yaşındaki Fırat Gözalan belinden çıkardığı 9 mm çapındaki tabancayla çevreye rastgele ateş etmeye başladı. İçeride müşteri olarak bulunanlar ise dışarıya kaçıştı. İki el ateş eden Gözalan'ın silahı tutukluk yaptığı sırada Öz Yeniçiftlik Birahanesi'nin garsonu Osman Çetinkaya tezgahtan aldığı bıçağı onun kalbine sapladı. Kalbinden aldığı bıçak darbesiyle yere yığılan Gözalan'ın elinden tutukluk yapan silahı alan işletmeci Eyüp Güzel, ateşlemeye başladı. Garson Osman Çetinkaya, Eyüp Güzel'in elindeki silahtan çıkan 3 kurşunla ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fırat Gözalan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bingöl'ün Genç İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Gözalan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ağır yaralı olan Öz Yeniçiftlik Birahanesi'nin garsonu Osman Çetinkaya'nın ise Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Çetinkaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olaya tanık olan diğer çalışanlar ile müşterilerin ifadelerini alan polis, tabancayla kaçan Küçük Ev Birahanesi'nin işletmecisi Eyüp Güzel'i yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!