Bira devi InBev Çinli Sedrin'i alacak

Güncelleme Tarihi:

Bira devi InBev Çinli Sedrini alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 15:29

Dünyanın en büyük bira şirketi Belçikalı InBev, Çin'in önde gelen bira üreticilerinden Fujian Sedrin'i 614 milyon euroya satın alacağını duyurdu.

InBev'den yapılan açıklamada, devlet kontrolündeki Fujian Sedrin Brewery şirketinden ilk aşamada yüzde 39,5 olan kamu payının devralınacağı kaydedildi.

Şirketin kalan hisselerinin de, şartlara göre yapılacak bir ya da birkaç operasyonla 2007 yılının sonuna kadar kendilerine geçeceğini belirten InBev, işlemin tamamlanmasıyla yıllık yaklaşık 35 milyon hektolitre satışla Çin'in en büyük üreticilerinden biri haline geleceklerini bildirdi.

Açıklamada Fujian Sedrin markasının özellikle Çin'in doğusunda iyi güçlü olduğu ve 43 milyonluk bir pazara hitap ettiği ifade edildi.

InBev'in göreve yeni başlayan Brezilyalı Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Brito, Fujian Sedrin'in satın alınmasını “Bu operasyon stratejimiz açısından çok önemli bir adım. Böylece liderlik pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Satın aldığımız Fujian Sedrin, ülkesinde en yüksek karlılık oranıyla çalışan bira şirketlerinden biri” şeklinde değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!