Bira almaz mıydınız Kraliçem?

Güncelleme Tarihi:

Bira almaz mıydınız Kraliçem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 00:54

İngiltere, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in iktidarının 60’ıncı yılını kutluyor. 4 gün sürecek resmi törenin yanı sıra halk da esprili kutlamalar yapıyor. En popüleri de Kraliçe maskeleri ve maketleriyle fotoğraf çektirmek.

Haberin Devamı

86 YAŞINDAKİ İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in dört gün sürecek ‘elmas jübile’ kutlamaları önceki akşam 21 pare top atışıyla başladı. Binlerce Londralı Hyde Park’ta kutlamaları izledi. The Sun Gazetesi, “Bu her gün uyandığınız bir gün değil, bu tarih kitaplarına geçecek bir gün. Hayatınız boyunca bir kez yaşayabileceğiniz bu olayın tadına varın. Bir daha görmek için yüzyıllar geçmesi gerekebilir” dedi.

Pazartesi-salı tatil

Elmas jübile nedeniyle İngiltere’de pazartesi ve salı günleri resmi tatil ilan edildi. Bugün başkentte Thames Nehri’nde 1000 teknelik geçit töreni yapılacak. Etkinlikler kapsamında Londra’da çok sayıda yol trafiğe kapatıldı, yaklaşık 2 milyon kişinin başkent Londra’ya akın etmesi bekleniyor.

Kate Middleton dopingi

Son kamuoyu anketlerine göre Kraliçe’nin popülaritesi zirvede. Halkın yüzde 78’i kraliyet rejiminin devam etmesini istiyor. Bu oranın yükselmesinde Kraliçe’nin torunu Prens William’ın halktan biri olan Kate Middleton ile evlenmesi de etkili oldu.

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth, 1952 yılında şubat ayında 25 yaşında genç bir kadın iken babası 6’ncı George’un ölümüyle tahta çıkmıştı. Elizabeth, 64 yıl iktidarda kalan Kraliçe Victoria’dan sonra krallığı en uzun yöneten ikinci hükümdar oldu.

3D TAÇ

2’nci Elizabeth’in resmi kuyumcusu Chris Levine, Kraliçe’nin 1953 yılında başına taktığı ve bin elmastan oluşan tacı üç boyutlu bir sanat eseri olarak yeniden üretti.

Elizabeth için sahnede

Kraliçe 2. Elizabeth, dün onuruna düzenlenen Derby yarışlarında oldukça neşeliydi. Yarın akşam Buckingham Sarayı’nın önünde Elton John, Kylie Minogue, Paul McCartney, Jessie J, Shirley Bassey, Ed Sheeran gibi ünlü isimlerin sahne alacağı bir konser düzenlenecek. Konseri BBC canlı yayınlayacak. Salı günü ise St Paul Katedrali’nde anma etkinliği yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!