Bir yılda 5 bin 805 kaçak göçmen

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 5 bin 805 kaçak göçmen
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2002 16:15

Edirne'de, geçtiğimiz yıl içinde yasadışı yollardan Yunanistan ile Bulgaristan'a gitmek isteyen ve aynı yollarla Türkiye`ye giriş yapan, toplam 440 olayda yabancı uyruklu 5 bin 805 kaçak yakalandı.

Haberin Devamı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı`ndan aldığı bilgiyegöre, pasaportsuz, kimliksiz ve Türkiye`de kalma sürelerini geçiren değişik ülkelere mensup çok sayıda kişinin, yasadışı yollarla sınırdan geçişlerine izin verilmedi.

Yapılan etkin mücadele sonucu, sınırdan kaçak geçiş olaylarında vekişi sayısında geçen yıla oranla büyük bir azalma gözlendiğini kaydeden yetkililer, ``Geçtiğimiz yıl, Yunanistan ve Bulgaristan`a yasadışı yollarla gitmek isteyen 3.959 yabancı uyruklu ele geçirildi. Aynı süre içinde, Türkiye`ye giriş yapmak isteyen 1846 kaçak yakalandı`` dedi.

Edirne`de, yasadışı yollardan Yunanistan ve Bulgaristan`a gitmek isteyenler arasında ilk sırayı, 1.018 kişiyle Afganistan, ikinci sırayı 543 kişiyle Irak ve üçüncü sırayı da 532 kişiyle Filistin vatandaşları oluşturdu.

Haberin Devamı

Edirne`ye, yasadışı yollardan girmek isteyenler arasında da ilk sırayı 389 kişiyle Afganistan alırken, bunu 349 kişiyle Filistin ve 301 kişiyle de Irak vatandaşları takip ediyor.

Sınırı geçmek isterken yakalananlar arasında, çeşitli suçlara karışmış kişilerin de bazen ortaya çıkarıldığını hatırlatan yetkililer, kontrollerin sıklaştırılması sonucunda kaçakların sayısında bir önceki yıla oranla azalma olduğunu bildirdiler.

Geçen yıl 5 bin 805 kaçak yakalanırken, 2000 yılında ise 12 bin kaçak ele geçirilmiÅŸti. Sınır devriyesi ve jandarma tarafından yakalanan kaçaklar, kimlik tespiti ve parmak izlerinin alınmasından sonra, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Åžubesi`ne gönderiliyor.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!