Bir yargıcın acı feryadı:ÇÖKÜYORUZ

Güncelleme Tarihi:

Bir yargıcın acı feryadı:ÇÖKÜYORUZ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

MUĞLA'da milletvekillerinin kürsüde çekişmesine tepki gösteren bürokratlar, politikacıları yerden yere vurdu. Vali Yardımcısı Sedat Oktar, ‘‘Milletvekilleri böyle devam ederse daha çok Susurluk olur’’ derken, Milas Yargıcı Salih Günay, ‘‘Yargı çökmek üzere, adalet için ne yaptınız’’ diye sordu.

Milas Ticaret Odası'nın, en fazla vergi ödeyenlere ödüllerinin verilmesi için Yeniköy Termik Santralı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekli toplantı, politikacılarla bürokratların çekişmesine sahne oldu. Törene katılan Muğla milletvekilleri DYP'li İrfettin Akar, CHP'li Zeki Çakıroğlu ve DSP'li Fikret Uzunhasan, Milas- Bodrum Havaalanı'nın isim tartışmasını yeniden gündeme getirip, yılan hikayesine dönen bu konuda birbirlerini suçladılar. Milletvekillerinin peşpeşe söz almaları ve tartışmayı uzatmaları karşısında, salonda bulunanlar çatal ve bıçakları tabaklara vurarak protestoya başladı.

BÜROKRATLAR KÜRSÜDE Milletvekillerinin tepkiler karşısında yerlerine oturmalarından sonra kürsüye ilk gelen bürokrat Muğla Vali Yardımcısı Sedat Oktar oldu. Oktar, ‘‘Politikacılar bol bol konuşur. Ama enflasyon için hiç bir şey yapmaz. Bu gidişle daha çok Susurluklar yaşarız. Ben daha çok konuşursam, tayinimin çıkması da kaçınılmaz olacak’’ dedi.

Oktar'ın, alkışlar arasında indiği kürsüye, bu kez Milas Yargıcı Salih Günay çıktı. Milas ve Bodrum adliyelerinin içinde bulunduğu yürekler acısı durumdan söz eden Günay, adaletin felç, yargının çökmek üzere olduğunu söyledi. Günay, milletvekillerinin can kulağıyla dinlediği, konukların 'bravo' diyerek alkışladığı konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Dünya bilgisayar döneminde. Biz hâlâ, bırakın daktiloyu, daktilo şeridi bile bulamıyoruz. Politikacılar yargıyı ve adaleti ağzından düşürmüyor. Adalet için ne yaptınız? Biz yargıcız. Benim köylüm bir sepet yumurtasını satıp dosya parası yatırarak bizden adalet bekliyor. Bu şartlarda görev yapıyoruz. Komedyen değiliz. Adalet dağıtıcısıyız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!