Bir yanda katil baba bir yanda kurban anne

Güncelleme Tarihi:

Bir yanda katil baba bir yanda kurban anne
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 00:00

Attila Uzunluoğlu üç çocuğunun önünde Türkiye’ye dönmek istemiyor diye karısı Turna’yı vurdu ve intihar etti. Katil ile kurbanın cenaze namazı Berlin’de birlikte kılındı.

Haberin Devamı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye’ye dönmek istemediği için eşi tarafından vurulan Turna Uzunluoğlu ile onu öldürdükten sonra intihar eden eşi Attila Uzunluoğlu’nun cenaze namazı birlikte kılındı. Çiftin naaşları, cenaze sonrasında defnedilmek üzere Türkiye’ye yollandı.

İKİSİ DE KAYSERİ'YE

Berlin Şehitlik Camisi’ndeki cenazeye önce “Attila Uzunluoğlu, Kayseri Pınarbaşı Büyük Karamanlıoğlu Köyü” yazılı tabut getirildi. Hemen ardından getirilen ve yeşil örtünün üzerine bir de başörtü bağladıkları tabutta ise Turna Uzunluoğlu Kayseri Pınarbaşı Büyük Karamanlıoğlu notu iliştirilmişti.

ELİNİ BIRAKMADI

Gözlerin üzerinde odaklandığı, başında mavi renkli başörtüsü bulunan, küçük kızın elini tutan yaşlı kadın tabutların getirilmesiyle yerinden kalktı. Küçük kızla birlikte tabutlara yöneldi. Yan tarafta öbeklenen kadınların kendi aralarında konuşmalarından anlaşıldı ki, birisi annesini, diğeri kızını kaybetmenin acısını yaşıyordu. Akyün Özhan, 10 yaşındaki torunu Tuğçe’nin elini bir an olsun bırakmazken, acısını da içine atıyordu. İkinci tabutta kızının katili, kardeşinin oğlu yatıyordu. Gözü yaşlı annenin acısı büyüktü.
Bundan 39 yıl önce kızı Turna’yı Berlin’de dünyaya getirmişti.

TURNA’NIN ACI GÖÇÜ

Berlin’de eşinin silahından çıkan kurşunlara kurban giden kızını şimdi bu kez yine Berlin’den ebedi yolculuğa çıkaracaktı. Turna’sı Berlin’den Türkiye’ye göç edecekti. Hem de bir daha dönmemek üzere. Attila Uzunluoğlu, eşini Türkiye’ye dönmek için hayattayken ikna edememişti. Çekmişti silahı, önce üç çocuğunun annesini, ardından da kendisini öldürmüştü. Geriye üç öksüz ve yetim bıraktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!