Bir yanda Anıtkabir bir yanda Kocatepe Camii

Güncelleme Tarihi:

Bir yanda Anıtkabir bir yanda Kocatepe Camii
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 02:10

Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün liderliğinde dün biraraya gelen ‘Yenilikçi’ milletvekillerinin toplantısında, yenilikçi hareketin görüntüsü "Bir yanda Anıtkabir, bir yanda Kocatepe Camii" diye çizildi.

Erdoğan ve Gül başta olmak üzere toplantıya katılan Yenilikçi milletvekillerinin beğeniyle karşılayıp desteklediği bu görüşü, Konya Milletvekili Hüseyin Arı seslendirdi. Asker kökenli Arı, Ankara'yı tepeden gören Tes-İş Sendikası'nın teras katındaki toplantı sırasında, Erdoğan, Gül ve milletvekili arkadaşlarına Anıtkabir ve Kocatepe Camisi'ni işaret ederek, şöyle dedi:

‘‘Bakın, önde Anıtkabir, arkasında da Kocatepe görünüyor. Her ikisi de bizim değerlerimiz. Her ikisine de birlikte sahip çıkmalıyız.’’

Erdoğan
ve Gül de Arı'nın bu sözlerine destek vererek, ‘‘Çok doğru. İşte, bizim asıl yapmak istediğimiz de bu’’ dediler.

POZİTİF SİYASET

40 milletvekilinin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Erdoğan, ‘‘Türkiye'nin ihtiyacı olan bu oluşum için hepimizin üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor’’ dedi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç da, ‘‘Siyasi hayatımızda bundan sonra negatif siyaset yerine pozitif siyaseti hakim kılacağız’’ diye konuştu.

LİDERLİK SORUNU YOK

Abdullah Gül,
de ‘‘Türkiye'nin en şeffaf partisi olacağız. Aramıza nifak sokup, liderlik hesabı beklentisi yapanlar var. Ama, oluşumdaki hiç bir arkadaşın böyle kişisel beklentisi yok. Tayyip beyin liderliğinde bir sorun olmaz kanatindeyim. Hiç birimizin kişisel beklentisi ve kaygısı yok. Tayyip olmazsa kim olur gibi konuları aklımızdan bile geçirmiyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!