Bir top model

Güncelleme Tarihi:

Bir top model
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Artık beyazperdenin güzeller güzeli kadın oyuncularının hiç de yabana atamayacakları bir rakipleri var: Top model Claudia Schiffer. Robert Altman'ın Hazır Giyim adlı filminin ardından Casper'da rol alan Schiffer, sinemayı da en az podyumlar kadar sevdi.Her ne kadar kendisine önerilen senaryoları sırf eğlence olsun diye okuduğunu söylese de bazılarını asla geri çeviremiyor. İşte kısa bir süre sonra ülkemizde de gösterime girecek olan Karartma ( The Blackout) Schiffer'ın çok etkilendiği ve 'evet' dediği senaryolardan. Maverick adlı filmiyle tanıdığımız yönetmen Abel Ferrara'nın imzasını taşıyan Claudia Schiffer, Karartma'da, deneyimli aktör Matthew Modine ve Fransa'dan Hollywood'a tranfser olan Beatrice Dalle ile birlikte rol alıyor. Üstelik de mesleki deneyim açısından kendisinden hayli usta olan Dalle ve Modine'den hiç de aşağı kalmıyor.

Ünlü modacı Karl Lagerfeld'in ‘‘ Fotoğraf makineleriyle büyük bir aşk yaşıyor’’ diye tanımladığı Claudia Schiffer'ın öyküsü tam bir peri masalı gibi. Almanya'nın Düsseldorf kentinde yaşayan, sevimli cana yakın Alman kızı, 17 yaşındayken eğlenmek için arkadaşlarıyla Chekkers adlı diskoya gidince tüm yaşamı bir anda değişiverdi. 1.80 metrelik gösterişli bedenini, müziğin kıvrak ritmine kaptırıp dans eden bu güzel kız, iki Fransız manken avcısının dikkatini çekti. İşte peri masalı da bundan sonra başladı.

Paris'e giden Schiffer, çok değil, sadece altı ay içinde Avrupa'nın tüm ünlü dergilerinde boy göstermeye başladı.

Sanıldığının aksine 'aptal sarışın'lardan değil Schiffer. Kendinden son derece emin. ‘‘Hiç bir aptal mesleğinde en üst seviyelere çıkmayı başaramaz’’ diyor güzel manken. Kendisi hakkında üretilen dedikodulara da kulaklarını tıkıyor. İşini çok seviyor, heyecan verici buluyor. Çok para kazanıyor, özel hayatında da herşey yolunda. Nişanlısı David Copperfield'la eşine az rastlanır bir ilişki yaşıyor.

Kısacası mesleğinde başarılı ve mutlu bir insan Schiffer. Zaten güzelliğini de buna bağlıyor: ‘‘Bir insan mutluysa eğer, iç huzuru varsa, bunun ışığı yüzüne de yansır’’ diye açıklıyor bu durumu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!