Bir tarafta yaz masalı, bir tarafta kabus

Güncelleme Tarihi:

Bir tarafta yaz masalı, bir tarafta kabus
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 11:45

2010 Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde karşılaşan iki ezeli rakip, İngiltere ve Almanya arasında yapılan tarihi maç, iki ülkenin basınında manşetleri kapladı. Büyük hayalkırıklığı yaşayan İngilizler, son dönemde başarısız bir performans gösteren ülke futbolunda acil değişiklikler yapılması gerektiğinde hemfikir. Almanlar ise tek kelimeyle zafer sarhoşu.

Haberin Devamı

ALMANLAR ZAFER SARHOŞU - FOTO GALERİ

 

İNGİLİZ TARAFTARLAR GÖZYAŞI VE ÖFKE İÇİNDE - FOTO GALERİ

 

 

İşte İngiliz ve Alman basınından tarihi maça ait yorumlar:

 

İngiliz basını:

 

GUARDIAN: İngiliz futbolunun tek sorunu düşük performans değil                                

İngiltere’nin Almanya karşısında aldığı mağlubiyet, durumun İngiliz futbolunda alınan tartışmalı kararlar ve Dünya Kupası’nda ortaya konan başarısız performanstan çok daha vahim olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

 

İngiltere, Dünya Kupası tarihindeki en yaşlı kadrosunu sahaya sürerken, Almanya 1934’ten bu yana en genç takımı ile sahadaydı. Dahası, bazıları Fabio Capello’nun gönderilmesini isterken, teknik adamın 6 milyon sterlinlik (14 milyon 184 bin TL) sözleşmesinin 2012’ye kadar devam etmek zorunda olduğunu belirtenler de var.

 

Free State Stadyumu’nda toplanan binlerce İngiliz taraftar, sadece takımlarının kötü performansıyla değil, binlerce kilometre öteden küçük bir servet harcayarak ülkelerine destek vermek için Güney Afrika'ya gelmelerine rağmen tek bir futbolcunun kendilerini alkışlamamasına da öfkelendi.

 

Almanya’nın dört gollü galibiyetinin ardından Kurfürstendamm caddesinde arabalarla tur atan Almanlara Türkler de katıldı. Berlin’de ilk kez yaşanan bu olayda, Türkler hem Alman, hem de Türk bayrakları salladı.

 

SKY NEWS: Capello tarihi yenilginin ardından iş derdinde

Haberin Devamı

İngiltere’nin Dünya Kupası’nda aldığı en ağır yenilginin ardından, takımın başındaki isim Fabio Capello işini koruma derdine düştü. Bazıları mağlubiyetin faturasını ilk yarıda Frank Lampard’ın üst direğe çarparak kale çizgisinin içine düşen topu gol saymayan hakemlere çıkardı.

 

Capello, golün sayılması halinde “maçın çok farklı sonuçlanabileceğini” savundu. Ancak Almanya maçın genelinde İngiltere’ye karşı çok üstün bir performans göstererek, maça konstrantre olamayan İngiliz futbolcuları sahadan sildi.

 

Capello maçın ardından işini korumak için savaşacağını ve konumu hakkında acil görüşmeler yapmak istediğini belirtti. Oyunculardan Steven Gerard ise Capello’ya destek verirken, şu an kadroda bulunan birçok futbolcuya bir sonraki Dünya Kupası’nda görev verilmeyebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

 

THE SUN: Gitme zamanı Fabio  

İngiltere’nin başarısız futbocularının, formalarını utandıran bir performansla Dünya Kupası’nın dışında kalmalarının ardından, İngiliz takımının direktörü Fabio Capello işini korumak için görüşmeler yapacak.

 

İngiltere, Almanya karşısındaki 4-1’lik skorla büyük turnuvalardaki en kötü yenilgisini tadarken, Capello istifa etmeyeceğini ancak İngiltere Futbol Federasyonu ile işi hakkında görüşeceğini belirtti.


İngiliz taraftarlar hız, arzu, yetenek ve oyun kalitesi açısından Alman takımıyla boy ölçüşemeyen İngiliz oyunculara güvenlerini yitirdi. İngiltere son 16’ya kalmak için verdiği mücadelede paramparça olurken, Capello’nun kadro seçimi ve 4-4-2 düzenini neden değiştirmediği büyük tartışmalara neden oldu.

 

INDEPENDENT: Yanlış karar kurbanı olabilirler ama yenilgiyi hak ettiler

İngiltere Milli Futbol Takımı, performans açısındani yeni ve genç Alman takımının açıkça gerisinde kaldı. Ancak İngiliz oyuncular gerçeklikle yüzleşir ve beraberliği sağlayacak gollerinin sayılmaması üzerinde kafa yormakla zaman kaybetmezlerse, evlerine derin mağduriyet duygusundan fazlasını getirebilirler.  

Haberin Devamı

 

İngiliz futbolcuların bunun sadece bir yenilgi değil, bazı takımların zamanla evrim geçirdiği ve süreçte güçlendiği, diğerlerinin ise kaybolduğu yönünde bir ifade olduğunu anlaması gerekiyor. David Beckham ve Michael Owen gibi yıldızlarla dünyayı fethetmesi beklenen “altın jenerasyon”dan geriye kalan takımın başına gelen şey tam olarak bu.

 

Alınan 4-1’lik yenilgi, İngiliz futbolunun son haftalarda açıkça karşı karşıya kaldığı sorunlara yüz çevrilmesinin mümkün olmadığını gösterdi. İngiltere, Thomas Müller ve Mesut Özil gibi genç Alman oyuncuların mükemmel hareket kabiliyeti ve boş alanı çok iyi kullanabilmeleri gibi yetenekleriyle baş edemedi.

Haberin Devamı

 

TELEGRAPH: Capello yenilgi ardından kendi derdine düştü

İngiltere’yi travmaya sokan Almanya mağlubiyetinin ardından, Fabio Capello Pazartesi günü İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileriyle bir araya gelerek geleceğini belirleyecek görüşmeler yapacak.

 

Capello’nun, takım içinde yeterli destek gördüğü sürece işinde kalmak istediği anlaşılırken, sözleşmesinin fesh edilmesi halinde İtalyan teknik adama yüklü bir tazminat ödenmesi gerecek.

 

Free State Stadyumu’nda alınan ağır yenilgi ardından Capello hakkında bir karar verilmesi gerektiğine inanan Futbol Federasyonu ise, saygı duydukları İtalyan hoca ile karşılıklı bir anlaşmaya varabileceklerini umuyor.

 

DAILY MAIL: Uruguaylı hakem saymadığı golü görünce şok geçirdi

İngiltere’nin Dünya Kupası hayallerini parçalara bölen hakem Jorge Larrionda, Frank Lampard’ın kale çizgisini geçen ancak sayılmayan golün görüntüsü gösterildiğinde donup kalmış olmalı. Bazıları hakemi suçlu gösterirken, Almanya karşısında alınan tarihi mağlubiyet ardından İngiltere’nin teknik adamından oyuncularına kadar büyük bir performans düşüklüğü yaşadığı görüldü.

 

Tepkiler karşısında konuşan İngiltere’nin 64 yaşındaki teknik patronu Fabio Capello, kesinlikle istifa etmeyeceğini belirtti. İngiltere Futbol Federasyonu sadece beş hafta önce anlaşılması güç bir imza atarak, Capello’nun 6 milyon sterlin değerindeki sözleşmesinin, Dünya Kupası sonrasında sözleşmenin tarafları tarafından fesh edilebilmesini öngören maddeyi iptal etti.

 

Bu durum, Capello’nun sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde, Federasyon'un İtalyan teknik adama 12 milyon sterlin (28 milyon 373 bin TL) ödeme yapmak zorunda kalması anlamına gelebilir. Tamamı birer milyoner olan İngiliz futbolcular, ağır eleştiri altında kalmalarına rağmen sayılmayan gol sayesinde “kötü adam” olmaktan kurtulabilirler.

 

Alman basını:

 

Almanya dün Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükselmenin sarhoşluğunu yaşıyor. Alman medyası, panzerlerin İngiltere'ye karşı kazandığı zaferi "bir yaz masalı" olarak sayfalarına taşıdı. Gazetelerde haksız bir golle 44 yıl önce İngiltere'ye elenen Almanya'nın bu defa şanslı olduğu belirtilerek, İngiltere'nin bir golünün sayılmadığı vurgusu yapıldıktan sonra "ödeştik" denildi.

 

DER SPIEGEL: Bir yaz masalı yazan erkekler

Teknik direktör Joachim Löw kimsenin kendisinden beklemediği bir başarı kazandı. Alman Milli Takım Teknik Direktörü Löw, bu Dünya Kupası için mükemmel yetenekte futbolcular seçti. İngiltere'ye karşı kazanılan olağanüstü zaferin sonucunda herkes günün kazananları olarak Thomas Müller ve Miroslav Klose'yi gösteriyor.

 

DIE WELT: Şimdi Almanya İngiltere ile ödeşti

Almanya'nın İngiltere'ye karşı kazandığı 4-1'lik galibiyetin tarihi bir önemi de var. Almanya 44 yıl önce Wembley'de yediği golün rövanşını alarak ödeşti. 30 Temmuz 1966'da Almanya-İngiltere maçının uzatma dakikalarında maç 2-2 berabereyken İngiliz futbolcu Geoff Hurst'un attığı top kale çizgisini geçmemesine rağmen gol olarak sayılmış ve Almanya 3-2 yenilmişti. 27 Haziran 2010'da bu defa İngiltere'nin topu kale çizgisini geçmesine rağmen hakem görmediği için gol olarak sayılmadı. 

 

Almanya'nın İngiltere'yi 4-1 yendiği maç sonrası açıklama yapan efsane futbolcu Franz Beckenbauer, İngiltere'nin sayılmayan gölü için, "Bundan daha net olamazdı. Top kale çizgisini yarım metre kadar geçti. Yan hakemin bunu görmesi gerekirdi" dedi.

 

Beckenbauer,"Zavallı İngilizler. Şimdi onlara üzülmemek elde değil. İşte böyle oluyor yanlış bir kararla hem de Almanlara karşı kupa dışı kalmak. Ancak stadyumdaki 41 bin seyirci ile maçı televizyonları başında izleyenlerin aklına hemen 30 Temmuz 1966 tarihi geldi. O tarihte Almanya yanlış bir kararla kupadan elenmişti, bugün de aynı talihsizlik İngiltere'nin başına geldi. Şimdi ödeştik" şeklinde konuştu.

 

BILD: Almanya, bir pazar masalı

Ohh, ne kadar güzelll... Biz kırmızı-siyahlar yine çok mutluyuz. Bugün bizim için yılın en güzel pazarı olmalı! Almanya bir pazar masalı yaşıyor!

 

Almanya'nın İngiltere'yi 4-1'lik bir skorla yenmesi sonrası başta Berlin, Hamburg, Köln ve Münih olmak üzere yüz binlerce kişi ülkenin her tarafında zaferimizi kutladı.

 

Başkent Berlin'de 200 bin kişi bir alana toplanarak maçın coşkusunu birlikte kutlarken, 35 bin Alman taraftar maçı izlemek için Köln'de Lanxess-Arena Stadyumu'nda toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!