Bir şey hariç her şey milli

Güncelleme Tarihi:

Bir şey hariç her şey milli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 07:10

Haberin Devamı

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Sakarya 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığını ziyaret etti.

Askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak üzere Gölcük Donanma ve Tersane Komutanlığındaki temaslarının ardından Sakarya'nın Arifiye ilçesine gelen komisyon üyelerini merkezin komutanı Bakım Albay Erturul Akkaya karşıladı.

Basına kapalı brifingin ardından heyet, optik ve palet üretim bölümü ile test merkezini gezerek, bilgi aldı.

Yerli imkanlarla üretilen Fırtına Obüsü, komisyon üyelerine su dolu havuz ve çeşitli engellerin bulunduğu test merkezinde performansını ve hareket kabiliyetini sergiledi. Merkezde bakımı yapılan Leopard Tankı ise manevra ve tırmanma kabiliyetini gösterdi.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, test alanında yaptığı konuşmada, tesiste yapılan çalışmaların mükemmel olduğunu, büyülendiklerini söyledi.

Her işin millileştirilmesini ve Türkiye'nin imkanlarının daha fazla kullanılmasını önemsediklerini ifade eden Köksal, şöyle konuştu:

"Gördüğümüz kadarıyla pek çok noktada bunu başarmışlar. Çoğu şey, tamamen ülkemizin tasarımları. Az önce izlemekten gurur duyduğumuz Fırtına Obüsü'nün hemen hemen tamamı Türk tasarımcıları tarafından yapıldı. Sanırım motorunun bir şeyi hariç, diğer her şey milli sistemimiz içinde gerçekleştiriliyor. Bu, gerçekten ülkemiz adına övünç verici bir olay. Böylesine önemli bir silahı, böylesine hassas bir silahı yapabilecek güce gelmiş olmamız, bizim ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu bir kere daha gösteriyor.

Ülkemizin geldiği noktadan gurur duyuyorum.”

Albay Akkaya da yaptıkları her ürünle gurur duyduklarını, verilen görevin en iyisini yapmak için yarış içinde olduklarını dile getirdi.

Komisyon Başkanı Köksal, Başkanvekili Şirin Ünal, komisyon üyeleri Ahmet Toptaş, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Fevai Arslan, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mehmet Ramazanoğlu, Osman Kahveci ve Halil Özcan'ın yer aldığı heyet, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!