‘Bir kap su’ da Eskişehir'den

Güncelleme Tarihi:

‘Bir kap su’ da Eskişehirden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 17:46

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından ülke genelinde başlatılan sokak hayvanlarına yönelik ‘Bir kap su’ kampanyası, Eskişehir'de ilgi gördü.

HAYTAP'ın kampanyasına destek veren Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, kentin değişik yerlerdeki billboardlara kedi ve köpek fotoğraflarının yer aldığı afişler astı. Belediye yetkilileri 70 billboarda astıkları afişlerin Eskişehirliler'in ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Yaz sıcağında sokak hayvanlarının susuz kaldığını belirten HAYTAP Eskişehir Odunpazı Temsilcisi Ayten Tutkun, herkesin kapılarının önüne bir kap su bırakmasını istedi. Tepebaşı Belediyesi'nin desteklediği kampanyanın Eskişehir'de ilgi gördüğünü ifade eden Tutkun şöyle dedi:
“Sokaklarımızı sokak hayvanlarıyla paylaşıyoruz. Bu hayvanların kısırlaştırma, aşılama ve kontrolleri Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılıyor ama yiyecek ve su bulmaları büyük sorun oluyor. Geçen sene 100'e yakın hayvanı sırf susuz kaldığı için kaybettik. Susuz kalmamaları için bir şeyler yapılmalıydı ve Tepebaşı Belediyesi buna büyük bir destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!