Bir kadına sarıldı, 28 yıl kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Bir kadına sarıldı, 28 yıl kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 11:27

Çin polisi, 28 yıl önce bir kadına rızası olmadığı halde sarıldığı için aranan Çen Zonghao’yu yıllar süren aramanın sonunda buldu.

Haberin Devamı

Çin’de o dönem çok ağır bir suç olarak kabul edilen “serserilik” yapmaktan aranan Çen’in, sarıldığı kadınla evlendiği ortaya çıktı.

 

China Daily gazetesinin verdiği habere göre, artık geçerli olmayan yasalar altında “ahlak dışı davranışta” bulunan Çen, ağır hapis cezasına, hatta idama çarptırılabilirdi.

 

Yaklaşık 30 yıl önce yaşanan olayda, Hainan adasında yaşayan Çen, meslektaşı bir kadına onun rızası olmadan sarıldı. Kadının ailesinin polise şikayet etmesi üzerine, Çen Guangdong eyaletine kaçtı.

 

Polis, 28 yıl süren aramanın ardından bin 100 km ötedeki evinde Çen’i yakaladı. Ancak bir sürprizle karşılaşan polis, Çen’in kaçmasına neden olan kadınla evlendiğini ve üç çocukları olduğunu öğrendi. Çen, uğruna 28 yıl kaçtığı kadınlar bir dükkan işletiyordu.

Haberin Devamı

 

Polis, Çen’in kefaletle serbest bırakıldığını ve bundan sonra ne yapılacağı konusunda karar vermek için soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Polis, her ne kadar 30 yıl önceki katı kurallar geçerli olmasa da, Çen’i bulup dava dosyasını kapatmaları gerektiğini ifade etti.

 

CEZA 1997’DE KALDIRILDI

Çin’in dünyaya henüz yeni açılmaya başladığı 1980’lerde, toplum içinde ahlak kurallarını belirleyen çok ağır yasalar bulunuyordu. Serserilik cezası Çin’in ceza hukukundan 1997 yılında çıkartıldı. Ancak 1980’lerde bu suçlamaya maruz kalanlar idama kadar giden ağır cezalara çarptırılıyordu.

 

Hainan merkezli Metropolitan Daily gazetesine konuşan bir polis yetkilisi, yerel savcıların durumu değerlendirdiklerini ve dosyanın kapanmasını umduklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!