Bir kadın cinayeti daha... Bu kez Zonguldak

Güncelleme Tarihi:

Bir kadın cinayeti daha... Bu kez Zonguldak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 00:27

Zonguldak’ta 23 yaşındaki genç kız, evinde boğazı kesilmiş halde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) memur olarak çalışan 23 yaşındaki Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Olayı polise ihbar eden ve sevgilisi olduğu öğrenilen ambulans şoförü S.C.(24), gözaltına alındı.

Olay, Mithatpaşa Mahallesi Bağlık Caddesi’ndeki Karadeniz Apartmanı’nda meydana geldi. Isparta nüfusuna kayıtlı olan ve yetiştirme yurdunda büyüdüğü öğrenilen Sağlam, evinde boğazı kesilmiş halde bulundu.

İddiaya göre 112 Acil Sağlık Servisi’nde ambulans şoförü olarak çalışan S.C., telefonlarına cevap vermemesi üzerine Necla Sağlam’ın kaldığı eve gitti. Zile basmasına rağmen kapı açılmayınca tekrar telefonla arayan S.C., içeriden telefon sesini duyunca polise haber verdi. Çilingirle kapıyı açtıran polis, içeriye girdiğinde genç kızın yatak odasındaki kapının arkasında boğazı kesilmiş halde bulundu.

Haberin Devamı

Genç kızın cesedi, olay yeri inceleme ekiplerinin evde yaptığı incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Necla Sağlam’ın cenazesinin götürülüşü sırasında mesai arkadaşlarının gözyaşını tutamadığı görüldü.

HERHANGİ BİR PROBLEMİ YOKTU

Necla Sağlam’ın çalıştığı kurumda görevli Cavit Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sabahleyin haber aldık, geldik. Polise haber verildi. Polis kapıyı açtı, bize öldüğünü söyledi. Herhangi problemi yoktu. Zaten derdi olsa bize anlatıyordu. İş arkadaşları olarak çözmeye çalışıyorduk. Böyle bir olay, aklımızın ucundan bile geçmeyecek bir şey. Sonuçta kimsesizler yurdunda büyümüş bir çocuk. Psikolojik sorunları vardır diye düşündük. Ama öğrendik ki başka olaylar var. İnşallah failleri bulunur.” dedi.

Olayın, Necla’nın telefonlarına ulaşılamaması üzerine ortaya çıktığını anlatan Ateş, şunları söyledi: “Sabah arkadaşı gelip kapıyı açamayınca beni aradı. Sabah aradığında ‘abi dün akşamdan beri arıyorum Necla cevap vermiyor. İçeriden telefonunun sesi geliyor, kapıyı açmıyor, ne yapayım’ dedi. Ben de polise haber vermelerini söyledim. Sonra polisle eve girdiler. Yatak odasının kapısında yatar vaziyette bulmuşlar.”

Haberin Devamı

Genç kızın erkek arkadaşı S.C, ekiplerce gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

KADINLARDAN PROTESTO

Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, 23 yaşındaki Necla Sağlam’ın boğazı kesilerek öldürülmesi ve tüm kadın cinayetlerini protesto etti.

Madenci Anıtı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi, ’Katledilen her kadının isyanı olacağız’ yazılı pankart açtı. Platform adına açıklama yapan Begüm Kutlu Akdoğan, Zonguldak’ta Necla Sağlam’ın boğazının kesilerek katledildiğini belirterek, "Tacizin, tecavüzün, kadın katliamlarının yaşandığı bu ülkede ölüm artık olağan hal aldı. Kadına yönelik şiddetin, baskının ve hür türlü ötekileştirilmenin sistemli bir şekilde devam ettirilmesi bugün erk sistemin attığı her adım da bir kadının daha hayatının çalınmasına sebep oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erkeklerin de destek verdiği kalabalık, Gazipaşa Caddesi’ni takiben sloganlarla Valiilk önüne kadar yürüdü. Kalabalık, burada bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Mithatpaşa Mahallesi üzerindeki Karadeniz Apartmanı’nda yalnız yaşadığı dairede boğazı kesilmiş halde bulunan talihsiz kızın cenazesi Atatürk Devlet Hastanesi Morgu’ndan alındı. Talihsiz kızın ailesi de hastane morguna geldi. Necla Sağlam’ın annesi Serpil Sağlam, güçlükle ayakta durabildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 8 ay önce memur olarak göreve başlayan Necla Sağlam’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Alaplı Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracına konuldu.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde Isparta’dan Zonguldak’a gelen Sağlam’ın ailesi, hastane morgunda ağıt yaktı. Genç kızın ailesi hastane morgunda sinir krizleri geçirdi. Necla Sağlam’ın cenazesi memleketi Isparta’ya götürülmek üzere yola çıktı. Sağlam’ın yarın öğlen namazının ardından Isparta’da defnedileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!