Bir İngiliz asker Afganistan'da doğum yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bir İngiliz asker Afganistanda doğum yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 16:42

İngiltere tahtının üçüncü sıradaki varisi Harry’nin gittiği Afganistan’ın Helmand kentindeki İngiliz üssü Camp Bastion’da gün geçmiyor ki haberlik bir olay yaşanmasın.

Haberin Devamı

Prens'in, Apache pilotu olarak bulunduğu üsse dört gün önce Taliban militanlarının düzenlediği büyük saldırı henüz unutulmadan bu kez bir asker doğum yaptı.

İngiliz Savunma Bakanlığı, ordu tarihinde bir ilk olan olayda, beş hafta erken doğumla bir erkek çocuk dünyaya getiren askerin ve bebeğin sağlıklı olduğunu bildirdi.

Bakanlık, kadın askerlerin hamileyken cephede görev yapmasının ordunun prensibi olmadığını hatırlatarak “Söz konusu asker, hamile olduğunu karın ağrısı şikayeti ile başlayıp doğumla sonuçlanan olaydan hemen önce fark etmiştir. Askerin hamile olduğundan haberimiz yoktu” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz Mart ayında cepheye gitmeden önce hamile kaldığı öğrenilen kadın askerin cephede doğum yapması orduda cepheye gönderilmeden önce kadın askerlere sağlık testi yapılmasının gerekliliğiyle ilgili bir tartışma da başlattı. İsmi açıklanmayan askerin, cepheye gitmeden önce girdiği tüm sağlık ve dayanıklılık testlerinden başarıyla geçerek eğitimini kusursuz tamamladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sürpriz doğumun 15 Taliban militanının Camp Bastion’a dört gün önce düzenlediği ve iki ABD'li askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından yaşanması dikkat çekti.

Prens Harry’nin de bulunduğu Camp Bastion bu olaydan sonra Afganistan’daki en çok konuşulan üs haline geldi.

Bölgede 2003‘ten bu yana görev yapan hamile kalan İngiltere ordusu bugüne kadar 200 kadını hamile kaldıkları için evlerine gönderdi. Sözde fark edilmeyen ve ender rastlanan hamilelik vakalarında kadınların reglden kesilmediği, karınlarındaki şişliğin de belirgin dereceye ulaşmadığı ifade ediliyor.

Almanya’da 2002‘de yapılan bir araştırmada her 475 kadından 25‘inin doğum sancısına kadar hamile olduğunu fark etmediği belirlenmişti.

İngiliz Milli Çocuk Doğumları Kurumu yetkilisi Mary Newburn bazı kadınların hamile olduklarını sebepsiz bir şekilde kabül etmeyi reddettiklerini belirterek “Özellkle genç kadınlar vücut şekillerindeki değişikliğin öneminin farkında olmuyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!