Bir günde 5 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bir günde 5 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 18:38

ŞIRNAK’ta PKK'lı teröristlerin, yol emniyeti sağlamak için çıkan askeri time uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, 2'si asker, 1'i geçici köy korucusu olmak üzere 3 güvenlik görevlisinin şehit olması, 2 askerin de yaralanmasının ardından bir üzücü haber de Siirt’ten geldi. Pervari ilçesinde terör örgütünün güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya saldırması sonucu 2 geçici köy korucusu şehit oldu.

NAMAZ VE CUDİ DAĞI BOMBALANIYOR / WEB TV

HAKKARİ'DE DE TACİZ ATEŞİ

Haberin Devamı

Pervari ilçesinin Palamutlu köyü kırsalında güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya teröristlerin silahla saldırısı sonucu 2 geçici köy korucusu şehit oldu. Şehit korucuların Abdulrezzak Kaçhan ile Abdulmecit Özkan olduğu belirtildi. Saldırıda yaralanan 4 kişinin hastanelere sevk edilmesi için bölgeye ambulanslar gönderildi.Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

 

NAMAZ İLE CUDİ DAĞI’NDA YOĞUN OPERASYON

 

Şırnak merkez Namaz Dağı eteklerinde bulunan Güneyçam Köyü'ndeki karakolun emniyeti için oluşturulmuş Gevenli Tepe Üs Bölgesi’nden bir grup asker, yol güvenliğini sağlamak için yaya olarak arama tarama faaliyetine çıktı. Askerler, saat 05.45'de bir grup PKK’lı teröristin saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Uzun namlulu silahlarla açılan ilk ateşte 1 Piyade Uzman Çavuş ile Denizlili Piyade Er Muhammet Özbek ve geçici köy korucusu Abdullah Bilir, olmak üzere 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler, ormanlık alana kaçmaya başladı. Yaralı askerler askeri helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Namaz Dağı’nda hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şırnak 23’üncü Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı’ndan teröristlerin kaçtığı bölgelere Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli jandarma komandolar indirilip, teröristlerin izleri sürülürken, kaçış yoları da tutuldu. Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı.

 

Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Cudi Dağı eteklerindeki İkizce Jandarma Tugayı’na bağlı komandolar bu sabahtan itibaren Namaz ile Cudi Dağı’na Sikorsky helikopterleri ile sevk edilirken, Namaz Dağı’nda PKK’lı teröristlerin gizlenebileceği değerlendirilen noktalar olan İkikiraz ile Toptepe bölgeleri de top atışlarıyla sürekli bombalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!