Bir gün sonra görev süresi dolacaktı

Güncelleme Tarihi:

Bir gün sonra görev süresi dolacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 21:47

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristlerce şehit edilen askerlerden Antalyalı Uzman Çavuş Mustafa Uysal’ın 1 gün sonra görev süresinin dolacağı ortaya çıktı. Aydın’ın Söke İlçesi'nde görev yaparken 1.5 yıl önce Hakkari’ye atanan Şehit Uysal’ın görev süresinin dolduğu, ancak operasyonlar nedeniyle bir hafta uzatıldığı belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın acı haberi Antalya'nın Manavgat İlçesi Çardak Köyü'nde yaşayan ailesinin evine ateş düşürdü. Şehit Uysal'ın eşi Meral Uysal, 14 yaşındaki kızı Beyza ve 11 yaşındaki oğlu Hüseyin Uysal’ın da cenaze için memleketleri Manavgat'a gitmek üzere yola çıktığı bildirildi. Şehit Uysal’ın annesi 78 yaşındaki Nefise Uysal, oğluyla en son bayramda görüştüğünü belirterek, “Hepimizden hakkımızı helal etmemizi istemişti” dedi. Anne Uysal, “Acım büyük ama vatan sağolsun. Elimden başka bir şey gelmiyor” diye ağladı.

Şehidin ağabeyi Ali Uysal ise “Son olarak Eylül'de görüşmüştük. Arefe günü aramıştı. ‘Bir daha görüşmeyiz belki’ diyerek benden hakkımı helal etmemi istedi. ‘Biz dağa çıkıyoruz bu son görüşmemiz olabilir’ demişti. Çok üzgünüz ama söylenecek bir söz yok, vatan sağolsun” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!